Advertorial

Cuteby Silicon Breast Pump

8:00 AM

Untuk persiapan anak ke 3 ni mama tak payah nak beli breast pump bagai. Tapi beli jugak la.. kali ni bukan la breast pump hat canggih2.. Niat nak fully BF tu dah ada dalam mind set.. Dah tak kerja ni lagi lah senang fully BF yer kan.. tak payah nak basuh pump susu, botol storage & botol susu. Masa zaman abang Qebal mama ada la beli breast pump manual Avent. Memang tip top la walaupun manual.. Avent kot kan.. Masa abang Qeram pulak mama beli breast pump elektrik double pumping lagi.. nahhh susu penuh 1 freezer.. Rezeki dak Qeram la time tu.. walau mama kerja mama tetap bagi susu badan sepenuhnya.

Mai kat adik ni insyaAllah nak fully BF jugak tapi nak direct feeding.. kot2 la mama leh mengecut sebab dia sedut susu + segala khasiat mama. hahaha.. Dah direct feeding ni kalo kata sebelah kanan anak menyusu, kompom sebelah kiri akan susu keluar.. abis basah baju kekadang tu sampai beretang!! yang mana ada pengalaman mesti merasainya.. kalo pakai nursing pad pun rugi plak rasa susu tu.. Time menyusu anak ni kalo susu tumpah jer dah nak nagis.. tu belum susu kena masuk dek semut, susu basi sebab terlupa simpan dalam freezer.. Susu ibu tu sangat bermakna macam emas tau.. punyalah sayang!!


Bulan lepas mama ada la beli breast pump jenama Cuteby Silicon Breast Pump dari Rara.. Breast pump ni bukan la macam jenama yang mahal dan harga pun murah giler kot. Alaa mama beli ni just nak guna kat rumah. If sebelah anak menyusu, sebelah lagi mama gunalah benda ni.. Kiranya daripada susu kena baju or menitik2 lagi lah rugi... Huhuhu.. Macam mana penggunaan mama tak tau lagi sebab adik baby belum keluar lagi.. dah ada adik baby nanti kompom tahu guna macam mana.. 


Kelebihan Cuteby Silicon Breast Pump ni :-
  • Senang nak bawa kemana-mana.. Sumbat jer dalam bag takder pecah sebab breast pump ni lembut giler.
  • Tahan panas sehingga 120'c
  • BPA FREE
  • Bebas toksid
Kalau korang nak tengok tutorial boleh jer tengok kat youtube ehh.. Yang mana tengah pregnant or mak-mak tengah menyusu anak mesti kena ada seketul breast pump jenis ni kot2 la kecemasan ker apa kan memang sangat berguna lah.. Ehh harga murah jer uolls RM24 jer.. tapi bukan beli kat mama yer.. korang terjah si cantik manis Rara ni yer.. 

Safura [www.safurara.com] atau pun korang wassap jer dia 019-477 4240


Love,
/>

You Might Also Like

6 Comments

  1. wahhhh lebih mudah dan nmpk x menyakitkan

    ReplyDelete
  2. nampak lembut je kan..mesti seronok mengepam nanti...all the best

    ReplyDelete
  3. selamat mengepam
    penat kut mengepam hahaha
    sehari 4 5 kali pam..mlm plak kena bgn huhu
    tapi dia punya penat tu berbaloi la kan
    hehehe

    ReplyDelete
  4. Allahuuuuu, mek dah jual BP yg single tu sbb nk beli double pump !. Kalau tak jual, beli je la yg ni sbb bleh mnadah kan.. rugiiiiiiiiiiiii :(

    ReplyDelete

Like us on Facebook