Advertorial

Mudah Kurus Dengan Program Diet HCG Bersama Dr Malinda

9:00 AM


Pernah anda terfikir masalah obesiti dikalangan rakyat Malaysia agak semakin membimbangkan. Untuk pengetahuan semua, kajian kesihatan telah mendapati peratus rakyat Malaysia bagi orang dewasa yang mengalami masalah berat badan berlebihan atau lebih dikenali dengan OBESITI sangat membimbangkan. 


Apa itu OBESITI? Obesiti adalah sejenis penyakit dalam dunia moden dan ia hampir tidak wujuf pada 50 tahun yang dahulu. Antara penyebabnya ialah fenomena "Obesogenic" merupakan pemakanan yang tinggi karbohidrat terproses dengan makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurang aktiviti fizikal. Obesiti adalah peratusan lemak badan yang berlebihan dalam badan seseorang individu. Anda dikatan obese apabila wanita mengalamai peraturan lemak badan sebanyak 32% manakala bagi lelaki peratusan lemak badan hanya 25%.

Obesiti berkait rapat dengan pelbagai jenis penyakit iaitu :-
  • Diabetes (kencing manis)
  • Hipertensi (darah tinggi)
  • Kolestrol tinggi
  • Penyakit jantung koronari
  • Stroke (angin ahmar)
  • Batu hempedu
  • Kanser payudara
  • Kanser prostat
  • Kanser kolon (usus besar)
  • Masalah pernafasan (respiratori)
  • Masalah muskulosletal
  • Vena varikos
  • Masalah kulit
  • Osteoarthristis
  • Penyakit Alzheimer's
  • Gout
  • Sleep apnea
  • Infertility (ketidaksuburan)
  • Masalah psikologi (kurang keyakinan diri)
  • Depressi
Jom kita kenali jenis-jenis lemak.

Lemak terbahagi kepada 3 jenis lemak iaitu :-
  • Lemak Untuk Struktur (Structual Fat) - Lemak baik ini penting untuk protect organ-organ dalaman, sendi dan membentuk rupa bentuk muka. Lemak ini biasanya tidak digunakan sebagai sumber tenaga.
  • Lemak Normal (Normal Fat Reserve) - Lemak baik ini adalah ada di sekitar tubuh badan kita dan akan digunakan serta dibakar sebagai sumber tenaga apabila diperlukan. Fungsi seperti tangki tenaga
  • Lemak Abnormal (Abnormal Stored Fat) - Lemak ini dikatakan lemak tidak berapa baik kerana ia dikenali sebagai tisu adipose. Ia adalah sejenis lemak yang tidak diperlukan oleh tubuh dan akan disimpan di bawah kulit, sekitar organ dalaman yang berfungsi sebagai tangki spare. Lemak ini akan kelihatan membuncit dan berlipat-lipat di tubuh badan anda.
Mesti korang tak nak lemak-lemak ini menghantui tubuh badan anda bukan. Pernah anda terfikir pelbagai senaman dan sekat segala pemakanan tapi badan anda still rasa gemuk. Ok apa kata kita cuba satu program mudah kurus dengan program diet HCG. Korang pernah dengar tak? Tak pernah ok meh mama citer.


Apa itu hCG? hCG adalah Human Chorionic Gonadothrophin iaitu sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia samada lelaki dan wanita dan ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi ketika wanita hamil kerana ia memastikan perkembangan bayi yang sihat dan dimana ia juga membantu hypothalamus. Ia juga memberi rangsangan untuk mengeluarkan lemak-lemak tersimpan dugunakan sebagai sumber tenaga.

hCG juga akan berfungsi sekiranya tubuh berada di dalam keadaan "kebulur" dimana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber pembakaran tenaga dan ia memberikan 1500 - 4000 kalori sehari sebagai tenaga. Ia bukanlah "sex hormon" tetapi ia mempunyai tindakan yang sama pada lelaki dan wanita. Selain itu, ia bertindak sebagai "kunci: untuk menggerakkan lemak yang tersimpan dalam badan.

Fungsi hCG adalah rawatan ini telah dimulakan oleh Dr Simeons, seorang doktor perubatan British. hCG memainkan peranan penting dalam mengurangkan lemak badan melalui tindakannya kepada satu bahagian otak yang dipanggil Hipothalamus. Untuk merawat obesiti, hCG akan memberi signal kepada hypothalamus untuk menggerakkan lemak-lemak degil yang tersimpan dalam di dalam badan seperti lemak yang terkumpul pada perut, punggung, peha dan lengan.

Hipothalamus :
  • berfungsi untuk keseimbangan badan (homeostasis)
  • mengawal semua kelenjar endokrin dalam badan
  • membantu untuk mengawal tekanan dara, suhu badan, keseimbangan cecair badan, selera makan dan berat badan
Perbezaan rawatan hCG adalah ia bukan sahaja membantu membuang lemak-lemak lama tetapi ia akan membantu untuk badan menjadi lebih pejal dan padat. Ia hanya akan menggerakkan lemak abnormal tanpa menganggu tulang dan otot. Selain penurunan berat badan, kesan yang lebih ketara adalah "Inch Loss". Rawatan ini adalah selamat  kerana ia tiada kesan sampingan negatif. Selain itu juga, hCG biasanya digunakan sebagai rawatan kesuburan oleh pakar O&G. Dengan mengambil program ini untuk menurunkan berat badan tetapi sebenarnya juga meningkatkan tahap kesuburan dimana ramai client mengalami masalah kesuburan dan ia berjaya hamil.

Antara testimoni yang berjaya dengan program diet hCG ini. Dan untuk melihat testimoni yang lain boleh tekan link SINI dan SINI.

Cikgu Azlizah

Encik Saifulnizam


Untuk maklumat lanjut mengenai program diet hCG ini sila layari :

Telephone : 017-508 4430
Email : drmalinda@gmail.com

#DrMalinda #MudahKurus20 #JomKurusCepat


Love,
/>

You Might Also Like

7 Comments

  1. mcm best je nih... nk tgk jgk lah camne program nya tuh

    ReplyDelete
  2. Bila sebut doktor, memang rasa dipercayai...wahhh hebat testi tu

    ReplyDelete
  3. macam berminat jer. hihi. aduhh bilalah nak displin ni .

    ReplyDelete
  4. program kalo doktor2 mcm ni boleh la dipercayai...makan2 ubat tu yg takut tu....akak tak mo kurus nak bagi perut firm jek nie ...uwaaaaaa...layer2 dah makin byk nieh...camnoooo...

    ReplyDelete

Like us on Facebook