Jalan-Jalan Di Rabbit Fun Land, Lenggeng

1:01 PM

Sebelum ni Rabbit Fun Land terletak di Broga. Kalau sesiapa yang selalu pergi hiking Broga Hill mesti perasan depan jalan masuk Broga jer. Dulu tempat dia tepi jalan dan keluasan tempat tu takder la besar sangat. Kalau korang nak tengok gambar Rabbit Fun Land Broga boleh tengok di SINI. Masa mama pergi dulu bulan October 2014. Lama dahh mama pi sekarang dah 2017 pun. Punya lama tak pergi situ sampai tak tahu tempat ni dah pindah ke Lenggeng. 

Mama pun perasan tengok Bro Daus Redscarz update dekat blog dia.. Ehh kami yang dekat ni pun tak tau.. So mama ajak en papa pergi tempat baru ni. Sebelum pergi kena la google dulu kang sesat barat pulak. hahaha.. dari rumah mama ke Lenggeng tu hanya ambil masa 20 minit jer. dokat jer hahhh.. kan umah mama dah sempadan Mantin kan.. Memula sapa pi maybe rasa serem sebab kawasan memang kampung. Kalau siang ok no hal sebab cerah kalau malam memang golap abis la orang cakap. huhuhuhu

Mama pergi masa hari Sabtu Chinese New Year.. ekk tokey dia ni raya ker tak ni. hahaha. mama sampai jer situ memang bukak.. tokey dia pun ada.. harga masuk sini sama macam dekat Broga dulu RM8 sorang.. ok la kan takder ler mahal mana.. tapi kalau family ramai bertabah jugak nak membayornya.. kahkahkah. Dah la jom tengok gambar binatang kat sana.. Qebal tanya mama harimau ada tak?? sebelum tengok harimau, harimau ngap hang dulu Qebal.. kekekeke

Beli carrot jer.. en papa kata baik bawak dari rumah.. kofkofkof.. Mama terfikir awat banyak no 8.. sebab 8 tu kan ong.. 

Monkey kecik.. suka la bebudak ni..

Rabbit pun banyak... geram jer mama tengok..

Gebus gebas kan.. mama nak pegang tak boleh sebab duk carry Qeisya kan.. belai2 gitu jer lah..

Budak excited cakap hi horse.. 

Goose ni macam 2 ekor ni jer. kat Broga dulu pun 2 ekor jugak. hahahah

Kemahin peace.. tengok la kambing tu pun nak selfie jugek wehhh.. 



Bagi fish makan.. mama tengok ikan keli jer.. ini kolam ker longkang.. huhuhu


En papa takut sebenarnya.. nak snap gambar punya pasal dia berlakon jer pehtu dia campak masuk dalam kandang deer tu.. hohoho.. penakutttt

Lembu sado.. besorrr.. hat tepi dia tu pink kaler.. Qebal Qeram cakap mama tu oink oink.. bukan bukan tu lembu laaa... hahahah.. 

Tengok kepala dia pulun nak masuk dalam kandang kuda.. 

Tarikan di Rabbit Fun Land, Jambatan Gantung. Kat broga dulu rendah jer.. ni hahhh tinggi...

gambar depa jer lah. mama dah jadi jurufoto tak bertauliah.. huhhh



Harga makanan dan minuman serta daging arnab di sini..

Overall mama tengok kawasan Rabbit Fun Land baru ni besar lagi dari dahulu. Tempat parking pun ada so tak perlu risau. Binatang di sini makin banyak. Cuma binatang yang mama tak tengok adalah anjing. Macam bahaya jer walau diikat.. risau takut anjing tu panjat pagar dan terkam orang. hahaha.. mama memang gini fikir lain macam dah. Yang binatang lain ok bebudak boleh la tengok. Dan yang menarik adalah rabbit la, anak-anak boleh bagi makan dan pegang rabbit tu. Kalau ada kura gergasi kat sini maybe lagi menarik kan. Apa-apa pun memang anak-anak happy jer datang sini.. Kalau korang nak bawak anak-anak boleh jer datang sini... Detail alamat dan no telefon ada di bawah. Kalau korang takut tutup korang call dulu yer.. 

Rabbit Fun Land
Lot 1556, Mukim Lenggeng
71750 Lenggeng
Negeri Sembilan 


Facebook : Rabbit Fun Land
Telefon : 03-9173 3228

Waktu operasi :
Sabtu, Ahad dan Cuti Umum
11.00 pagi - 6.30 petang


Love,
/>

You Might Also Like

6 Comments

  1. carrot rm 10, bole bw dr umh hehe

    ReplyDelete
  2. kalau banyak binatang cute mcm ni, budak2 mesti suka

    jemput singgah: Kerja dari Rumah dengan iLancee

    ReplyDelete
  3. Macam menarik je ni, boleh laa nanti nak bawa si kembar pi sana

    ReplyDelete

Like us on Facebook