Drama

Goblin

8:35 AM

Drama yang agak viral jugak la di Facebook. Ya ampun apa la yang Goblin goblin ni.. haisshhh mama google keluar menatang apa ntah Goblin tu. Google Goblin Korea zasss keluar hero-hero yang hensem. Kebanyakkan anak2 muda remaja suka tengok citer drama Korea ni termasuklah adik mama si Jamilah tu. Running Man tu memang pebret dia la.. mama is tak leh hadam sebenarnya Running Man tu ok. Drama cintan cintun lawak2 mama try la hadam hahahah

Yang mama terjebak cerita ni sebab ada orang lelaki pun duk mengadap Goblin ni.. Apa citerrrrr!!! Siap nagis-nagis.. Ok ok mama try tengok tapiiii kannnnn episod pertama mama dak krik krik krik.. sekerat jalan tengok last tak mau tengok. Hahahah.. Camner boleh terjebak. Ok satu hari tu bosan tahap cipan la tak tau nak buat apa.. last2 mama layan jugak Goblin ni.. Habis satu episod haishh best pulak si Goblin dengan Grim Reaper atau Malaikat Maut. Mau taknya dedua hensem kofkofkof.. Ok layannnn sampai tak tido malam. :p

Mama suka si Grim Reaper tu... Huhuhuhu

Kim Shin (Gong Yoo) is a goblin who is also a protector of souls. He lives together with an amnesiac grim reaper (Lee Dong Wook) who is in charge of taking deceased souls. Together the two of them sees the dead off into the afterlife. Meanwhile, Ji Eun Tak (Kim Go Eun) is a high school student who despite her painful reality, remains optimistic. She ends up falling in love with the goblin. Kim Sun (Yoo In Na) is an owner of a chicken shop; a bright and attractive girl who is loved by all men.


Cerita Goblin ni best sebenarnya walaupun banyak kemerapuan.. Alaa dah nama pun cerita fantasy romance kan so banyak la merapu tu.. tapi tengok sesuka sudah. Hehehe.. Apa-apa pun citer ni best ada sedih tahap ko nagis, lawak asyik nak tergelak, sweet cintan cintun kahkahkah.. sampai en papa kata sudah kalau mama dah jadi hantu korea sampai dia makan nasi pun depan pc.. :p rasa macam zaman cerita Winter Sonata dedulu.. tapi yang ni best ya amat.. memula jer mama anti hujung mata.. sekarang dah nak masuk 3x mama repeat tengok cerita tu.. kekekeke...

Grim Reaper a.k.a Malaikat Maut yang hensem giler.. Hehehehe.. Goblin pun hensem jugak la..

Bagi mama kalau nak bandingkan dengan drama melayu pukul 7 tu baik 100x lebih baik mama tengok Korea.. Ntah la tapi itu pendapat mama la.. kalau drama melayu ni macam citer yang sama.. end up banyak cerita dari adaptasi novel.. pehtu tajuk tak boleh blah.. contoh suamiku en sotong. hahaha pehall la tajuk gitu.. 

Macam drama Goblin ni memula mama tengok dalam subtitle malay, lepas tu dah paham mama layan subtitle english pulak. hahaha boleh la belajar english sesikit kan.. padahal penat kot baca kot english ni.. Hahh apa2 kalau mama bosan mama akan layan drama ni.. Lepas ni apa drama Korea best korang bagitau mama yer.. yang best-best jer tau yang tak best tak nak ok. Nah mama kasi link siap ada 2 subtitle senang korang nak tengok nanti..



Love,

You Might Also Like

18 Comments

  1. Ya Allah mama jue, kita sama la mama jue, IQ pun baru start layan Goblin ni semalam, tapi dah habis episod 3 dah, best giler cerita ni! IQ baru sudah tengok cerita Dr.Romantik teacher kim, sambung dengan Goblin plak, alahai, addicted sangat dengan drama korea ni, memang best sangat!

    ok, IQ terlebih eksaited, haha!

    ReplyDelete
  2. saya tak layan sangat, tpi rupanya viral citer ni ya

    ReplyDelete
  3. kita pun suka tgk cite ni. lawak and sedih. chemistry pelakon pun superb.

    ReplyDelete
  4. saya tengok tk habis..kena cari mood tuk sambung balik..tgk pelan2..

    ReplyDelete
  5. da lama x layan drama korea..
    btw unni tag kat
    http://unnianje.blogspot.com/2017/03/the-sunshine-blogger-award-shikin-razali.html

    ReplyDelete
  6. Hero Train To Busan.. Gong Yu.. nak tengopk pun sebab minat kat dia tu.. heeee

    ReplyDelete
  7. Nak tengok lah nanti. Ramai kata best.

    ReplyDelete
  8. Memang best, tapi time episode last2 tu pening la pula. Mcm mn goblin boleh hidup balik. 😅😅

    ReplyDelete
  9. Uyul layan dua kali Mama Jue cerita nih. Tapi kenapa ending dia sedihhh huwarghh.

    JOM KE BLOG UYUL >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete
  10. niat di hati mmg nk tgk tp kekangan ms tu... x mcm dulu2 ;-)

    ReplyDelete
  11. p/s terima kasih diatas komen2 yg di 'drop' kn kat blog sy ;-) amat2 menghargainya...

    ReplyDelete
  12. nieyl org lain dah abis tgk...
    nieyl pun baru tengok hari tu...
    dah abis tgk da...:)

    ReplyDelete
  13. sy lom tengok lagi drama Goblin ni. tapi dah download

    ReplyDelete
  14. saya memang dah lama tak layan kdrama sebab cerita dah cliche . then tetiba terjebak dgn goblin. sampai tak boleh nak move on even dah tamat. layan OST je la. semua OST dia best sangat!

    ReplyDelete
  15. Pernah tgk 1st episode sahaja itu pun tak sampai habis haha btw macam best la.

    ReplyDelete
  16. uhhhh layan cerita ni dari awal. tp sampai sekarang blm tgk ending dia. sad ending or happy ending ni? huhuhu

    ReplyDelete

Like us on Facebook