Blog MamaJue

Renew Domain www.mamajue.com Untuk 2 Tahun

12:18 AM

Alhamdulillah.. dah berjaya renew domain untuk 2 tahun lagi. Tengah ada duit kekdahnya kan terus zass bayar 2 tahun. Seingat dulu mama buat setahun RM30 sempat la buat 2 tahun jugak. tapi since lepas tu domain dot com dah naik ke RM45 setahun. Huhuhu naik RM15 tau sob sob sob tapi apa2 pun ok la setahun RM45. kalau korang nak free boleh jer guna blogspot yer. Tapi dot com lagi secure la sebab orang tak leh ambik dah domain yang kita nak gitu. 

Memula mama nak renew pun tak reti almaklum la pasang domain pun suruh orang. so mama cuba la email mintak quotation dengan detail bank pihak Netkl. Dalam setengah jam jer terus pihak Netkl balas. Giler cepat!!! Mama buat jer pembayaran dan email bukti resit pembayaran kepada pihak Netkl, terus dia hantar resit pembayaran tau. Bagus la Netkl ni. Kalau korang nak pasang tapi tak tahu, korang boleh jer email kepada pihak Netkl untuk minta pasangkan domain. Boleh ajer uolls.. 


So lepas ni mama makin gigih la berblog gituuuu itu pun kalau penyakit M takder.. buat kata penyakit M tu ada memang tak teringin nak tengok blog. Tapi kan kan kalau fikir payment job yang tertunggak lagi lah lemau.. huwaaaa beginilah nasib seorang blogger mencari rezeki dengan blog. Doakan mama rezeki mama dalam dunia blog melimpah. Amin... So far Alhamdulillah ada la income walau tak sebanyak kerja dulu tapi mama happy kot duk rumah stay dengan anak-anak sambil blog macam ni. Otak tak serabut dengan kerja. kahkahkah.. Nak kerja balik?? Hmmm fikir kemudian la yer.. sayang nak tinggal Qeiysa tu hahhhh... 

Kalau umur panjang InsyaAllah tahun 2019 mama renew lagi. Sesiapa memerlukan perkhidmatan review korang boleh email mama di juelizajamani@gmail.com InsyaAllah mama akan bagi harga kawtim punya untuk korang. Ok kalau korang nak pasang domain, tukar domain, nak renew domain ke, korang boleh pergi sini www.netkl.com


Love,

You Might Also Like

11 Comments

  1. Syoknya dapat guna domain sendiri ni. Berfikir2 juga nak guna domain sendiri tapi tu la blog baru lagi haha. Semoga mamajue dapat singkirkan penyakit M tu.

    ReplyDelete
  2. kan..datang malas nak tgk blog pun tak kosa! hahaha..

    ReplyDelete
  3. Wah renew dua tahun sekali ya..senang kan..

    ReplyDelete
  4. Nieyl pun ada terfikir-fikir nak tukar domain...
    Tapi nanti la...masih berkira-kira lagi..hihihi...

    ReplyDelete
  5. Sy pun beli domain dgn netkl. Mmg efisyen n pantas. Nak setting domain itu hari pun mrka yg buat. Kita tunggu yg dah siap je. April ni abam kie kena baharui domain.

    ReplyDelete
  6. tq sudi sharing. murah jugak tu

    ReplyDelete
  7. kekeadang zumal rasa teringin gak ada domain sendiri tapi nanti laa

    ReplyDelete
  8. Ntah bila nak tukar domain ni... Huhuhu..

    ReplyDelete
  9. Uyul pun nanti nak renew 2 tahun lah. senang kan renew 2 tahun terus.

    JOM KE BLOG UYUL >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete
  10. sy ni jenis chipsmore kejap ada kejap x de... so niat utk buat domain sendiri tu, pendam je laaa ;-)

    ReplyDelete

Like us on Facebook