Review

Review | Ring Sling SeriHana

4:00 PM

Holaa ini bukan review berbayar atau sponsor tapi ini review dari hati. Hehehe.. Since ada baby ni mama memang memerlukan baby wearing atau baby carrier. Masa zaman Qeram mama dah ada seketul SSC dari NeezaNeedles. Murah jer SSC mama tu RM200 sebab mama bagi kain cotton sendiri. Kalau jenama lain mau cecah RM600, 700 tau.. fuhh mama tak mampu la.. Hehehe.. 

Setengah orang mesti kata napa tak guna stroller jer kan mudah. Lain orang lain minat dia kan tapi masalah mama ni anak-anak mama jenis tak suka duduk dalam stroller.. asal duduk menangis melalak macam kena tibai.. hishhh.. end up kena dukung.. kalo dukung saja2 mau lenguh tangan so kena la ada baby wearing. Pilihan untuk Qeisya kali ni mama pilih ring sling dari SeriHana

Sebelum beli tu dah banyak kali mama asyik tengok tutorial kat Youtube. Pffftt macam susah macam senang jer. Ok takper beli dulu nanti kita try belajar depan youtube. Hahaha.. Orang kata praktis make perfect kan. so lelama jadi mudah pakai ring sling ni.. Mama selalu guna pakai kat rumah, pergi klinik, or pakai sekejap dalam setengah jam atau 1 jam. 


Ni ring sling pertama mama beli dari SeriHana. Ni 1 layer jer tau. Material pulak guna cotton. memang sejuk dan harga murah jer RM99 jer.. Bagi mama murah la.. Sangat memudahkan mama guna yang heran Qeisya masuk ring sling dia mentido jer kejenya.. Kekadang kalau dia meragam kat rumah pakai ring sling ni dia akan tido. Maybe rasa melekat kat badan mama kot dia rasa selamat kan. Kalau suruh bapak dia pakai tobat lahum la dia nak.. hahahah

Masa baby senang guna ring sling ni. 

Close up skit


Kemudian mama beli lagi satu lagi ring sling SeriHana tapi kali ni jenis double layer. Harga RM115. Kalau murah gini boleh mama beli kalau memahal krik krik krik gak la dengan mama tak keje mana boleh beli mahal2 ni. Hahaha.. Ini pun best jugak ring sling ni.. Kalau pakai nampak corak dia. kekadang tu tersangkut sikit dekat ring dia. susah nak pebetui senang cakap. kena rajin adjust nak bagi  selesa. 



Ring sling ni ada pro & contra jugak yer.. Bagi pendapat mama kalau baby kecik lagi memang senang guna benda alah ni sebab tak lenguh bahu. Ring sling ni kan dia support satu shoulder jer so agak letih jugak kalau baby dah berat untuk pakai for long hour. Tapi mama suka senang nak buat kerja. senang nak pergi kat klinik /  hospital. 

Untuk baby wearing mama dah ada 3 ketul iaitu SSC, Ring sling 1 layer & ring sling double layer. Woven wrap yang mama beli ritu belum sampai lagi.. hmm ntah la apa citer.. harap-harap mama dapat la woven wrap tu. Kalau korang nak beli ring sling SeriHana ni korang boleh terjah website dia yer.. 

Website : www.serihana.com

Love,

You Might Also Like

6 Comments

  1. Tak pernah try ring sling. Tak reti. Skang pakai ssc boba 3G tu jer 😊

    ReplyDelete
  2. comel jer qeisya dok dlm tu..:)

    ReplyDelete
  3. nice jugak. tp nk lilit tu mncabar sket kan. tp pompan mmg pro bab2 lilit ni. hehehe

    ReplyDelete
  4. menarik.. leh cuba nnti.. tp nmpk cam payah jerk nk pakai tu.. hehee

    ReplyDelete
  5. nice.
    aida x guna sling gini dulu, ju.
    time dulu x brape menarik.
    nowadays sgt cantik.
    biar mahal ju.
    alah beli menang memakai 😊

    ReplyDelete

Like us on Facebook