Product Review

KITSUI Generation 2 Collagen | Minuman Antioksidan Dengan Formula Anti Penuaan

9:59 AM

KITSUI
JENAMA TERUNGGUL DI HATI PENGGUNA

KITSUI Generation 2 Collagen | Minuman Antioksidan Dengan Formula Anti Penuaan - Meningkat sahaja usia kita kulit mulalah mengalami masalah kulit seperti jerawat, jeragat, bintik-bintik hitam dan kulit kusam. Dengan masalah kulit seperti beginilah wajah kita nampak lebih tua dari usia sebenar. Untuk penjagaan kulit wajah agar tegang dan cerah kita harus mencari minuman  kesihatan seperti collagen untuk diri kita. Kata nak cantik kan wajiblah kena minum collagen setiap hari. Korang pernah dengar KITSUI Generation 2 Collagen | Minuman Antioksidan Dengan Formula Anti Penuaan? Katanya collagen ni murah dan bagus tau. 

KITSUI Generation 2 Collagen | Minuman Antioksidan Dengan Formula Anti Penuaan
Untuk pengetahuan semua, Kitsui merupakan produk penjagaan kesihatan dan kecantikan dari tahun 1996 lagi. Produk Kitsui ini dihasilkan daripada bahan-bahan yang semulajadi, selamat dan dijamin berkesan. Selain itu, produk Kitsui ini tiada bahan pengawet, kimia, warna dan bahan perasa yang dilarang. Itu pasal lah Kitsui ini #1 Jenama Terunggul Di Hati Pengguna di Malaysia. Antara produk-produk keluaran Kitsui adalah :-
  • Kitsui Generation 2 Collagen
  • Kitsui Puraria Buxz Up
  • Kitsui Korean White
  • Kitsui Stemcell Mixberries
  • Kitsui Whitening BB Drink
  • Kitsui Pimple Away

Kali ni mama mencuba Kitsui Generation 2 Collagen. Campuran minuman botani ini diformulasi dengan antioksidan dan anti penuaan. Hahhh kalau macam ni confirm kulit bertambah tegang dan anjal gitu. Almaklum la kesibukkan dengan mengurus anak-anak memang mama tak sempat mengambil sebarang supplement tapi dengan collagen Kitsui ini mama boleh amalkan pagi atau malam sebelum tidur. 


Sekotak Kitsui Generation 2 Collagen ini mengandungi 15 sachet. Kalau yang jenis macam mama minum sebelum tidur ni bolehlah beli 2 kotak untuk sebulan. Setiap pengambilan collagen ini mama akan konsisten setiap hari dan juga minum air kosong sekurang-kurangnya 2 - 3 liter untuk mendapat kesan yang cepat. 

Antara khasiat dalam Kitsui Generation 2 Collagen ini adalah :-
  • Merangsang pembentukan kolagen kulit seperti keanjalan serta kulit yang halus
  • Mengatasi masalah "stretch mark"
  • Mengatasi masalah kulit berminyak
  • Mengatasi masalah tona kulit tidak sekata
  • Mengatasi masalah kedutan halus
  • Mengatasi masalah kulit kering
  • Menghilangkan parut jerawat
  • Menegangkan serta mengebukan kulit wajah
  • Mengatasi masalah tona kulit tidak sekata
  • Menambah tenaga 
  • Melambatkan proses penuaan
  • Mencantikkan rambut dan kuku
  • Melembapkan kulit wajah

Cara penggunaanya : 
  • Masukkan 1 paket (15 gram) ke dalam bekas shaker dengan 150 ml air suam, air sejuk atau air biasa. Elakkan air panas tau. Kemudian goncang atau kacau sehingga larut dan minum dengan kadar segera. 
  • Untuk dapatkan kesan optimum boleh amalkan sepeket sehari sebelum sarapan pagi atau amalkan sebelum tidur.

Untuk minum Kitsui Generation 2 Collagen ni ada sedikit pantang larang juga tau. Kalau minum sahaja tapi tak pantang kang collagen tu tak larut dalam badan pulak. Sebelum terlupa collagen ni sesuai diambil oleh ibu mengandung/ibu menyusu yang berusia 4 bulan ke atas. 

Antara pantang larang seperti berikut :-
  1. Bagi masalah jerawat sila berpantang minum susu dan makanan bergoreng serta kicap soya.
  2. Elakkan pengambilan kafein sebab boleh mempercepatkan penuaan.
  3. Elakkan minum collagen semasa period better stop sekejap sebab sistem penyerapan badan masih lemah jadi bazir jika minum.
  4. Boleh jarakkan waktu pengambilan collagen ini selama 5 jam jika ada ambil ubat dari hospital/klinik
  5. Amalkan minum air masak sekurang-kurangnya 2 - 3 liter sehari untuk mendapatkan kesan terbaik.
  6. Tidak disyorkan untuk mereka yang alahan terhadap makanan laut.


Jom tengok cara bancuh dalam video ni.

Review mama untuk Kitsui Generation 2 Collagen ni rasa dia sedap berry dan masam-masam dari lemon. Bau serbuk collagen ni wangi so memang tak ada masalah untuk minum. Heheh kalau tak sedap susah la nak minum sampai habis kan. Kemudian bagi mama suka bancuh dan minum dengan air sejuk rasa sedap jer lalu kat tekak. Seminggu minum rasa kulit muka jadi lembap sampai suka pulak pegang muka sendiri. Untuk parut jerawat kena konsisten sebulan ker 2 bulan macam tu mama rasa. So far memang best jer minum collagen ni sebab sangat sedap.


Ada yang nak kulit tegang, cantik, anjal dan muda hahh boleh jer cuba minum Kitsui Generation 2 Collagen tau. Kitsui adalah #1 Jenama Terunggul Di Hati Pengguna. Harga cuma RM38.80 sekotak untuk 15 sachets sahaja. Boleh terus beli secara online dengan HQ Kitsui dan penghantaran secara PERCUMA. Selain itu, boleh juga didapat di Guardian, Watson dan Lazada

Untuk maklumat lanjut dan pembelian boleh layari :-

Instagram : @kitsuimalaysia

Love,
/>

You Might Also Like

6 Comments

  1. wah...menarik ni...
    kebelakangan ni, muka nieyl naik jerawat..hormon x stabil kot..

    ReplyDelete
  2. Boleh la terjah Guardian nanti...hehehe..nampak menarik...harga pun murah kan

    ReplyDelete
  3. Best ni. Nanti nak singgah watson nak cuba satu. Kot kot boleh jadi comei macam jue

    ReplyDelete
  4. Yes harga murah and boleh beli kat guardian.. Boleh cuba nie nak awet muda jugak hehe

    ReplyDelete
  5. nampak macam berseri-seri la lepas ni mamajue...

    ReplyDelete

Like us on Facebook