Food Review

Pak John Steamboat & BBQ @ IOI City Mall, Putrajaya

10:16 PM

Pak John Steamboat & BBQ @ IOI City Mall, Putrajaya - Sesekali gathering bersama keluarga dan rakan-rakan memang best kan. Tambah pulak gathering makan-makan steamboat macam ni fuhh memang layan. Sambil makan sambil sembang santai lagi menambah keakraban silaturrahim betul tak. Mama pernah makan di Pak John Steamboat di cawangan Ecurve Damansara. Agak jauh jugak dari rumah mama. Lepas ni kalau nak makan Pak John Steamboat boleh jer makan di IOI City Mall.



Sabtu lepas mama dan family pergi makan di Pak John Steamboat & BBQ. Sesekali makan macam ni best jugak. Kira makan besar la kami malam tu walau agak kelam kabut dengan anak-anak. Kita orang booking untuk dinner dalam jam 6 petang dan time tu tak ramai lagi orang. Dah lewat malam skit sekitar jam 7 malam makin ramai la orang terjah makan dekat sini.

Harga sekepala dan variaty sup yang terdapat di sini.

Boleh makan di luar dan juga di dalam kawasan beraircond.

Dari pandangan mama, di Pak John Steamboat IOI ni keluasan dia tak sebesar di Ecurve Damansara. Kat sana luas cuma sini dia ada bahagi 2 ruang di bahagian dalam dan juga luar yang berkonsepkan open air. Memandangkan mama booking so mama pilih bahagian dalam yang dekat dengan makanan lah. hehehe malas nak jalan kekdahnya. wakakaka. Untuk makan dekat sini unlimited time so korang makan la baper jam pun takper.

Bahagian goreng-goreng. anak2 suka tempat ni

Segala sayur-mayur ada. Pilih jer.

Ini pulak jenuh pilih segala ayam, daging perap, ikan, udang, ketam, papahat, fishhball semua ada. 


Sos pilihan korang boleh cuba memang banyak dan sedap-sedap. Paling best sos pedas thai

Bagi yang makan kat sini mama nak suggest korang kena makan smoky duck. Memang sedap tau itik kat sini sampai banyak kali ulang ambik dan makan. Ehh memang korang kena jugak try tau makan dekat sini ok. Selain itu, terdapat makanan chinese iaitu Dim Sum yang sedap yakmat. korang pergi jer minta dekat kaunter macam gambar kat bawah ni. Di kaunter ni menyediakan waffle dan  ice kacang ABC. Ohh sebelum terlupa untuk refill soup dan air free jer so korang boleh refill bila-bila masa ok. Kalau plate grill korang tu dah hitam pun boleh jer tukar takder masalah. 

Walau mama bukan pengemar dim sum tapi mama tetap makan ok. sedap cicah dengan sos pedas

Sebelum makan kita bergambar dulu. Dapur steamboat dekat sini guna elektrik so selamat yer.

Pilihan sup sudah tentu la tomyam. Round pertama yang sempat tangkap, round ke 2, 3, 4 dah takder hati nak tangkap gambar. semua pulun nak makan jer 

Jom moh bakar itik ni. tak sah kalau makan steamboat macam ni sampai peluh kan

Lepas kenyang makan tu relax dulu kasi turun abis semua dan boleh la makan dessert sebagai pencuci mulut pulak. Sini pilihan ais krim seperti vanilla, coklat, strawberry, mint, jagung dan durian. Terus terasa sejuk tekak selepas makan benda yang panas kan. Selain itu, korang kena makan ais kacang ABC dan waffle. Ntah la ramai yang datang mesti kena makan waffle dia sedap. 


ABC dia memang best. 

Waffle pun terbaik makan panas-panas

terjumpa sis-sis blogger ni..

Fuh rasa macam nak repeat pulak makan Pak John Steamboat ni. Next time makan berdua jer dengan en papa hahaha. makan anak beranak ni korang paham-paham la macam tercekik jer makan tau. kejap nak itu la kejap nak ini la. air tumpah la bergaduh la. hahahah itu perkara biasa kalau ada anak kecik. Ada masa lapang tak tahu makan apa, korang datang dan cuba makan di Pak John Steamboat ni ok. Bagi yang ingin buat gathering family, office, celebrate birthday party, boleh buat booking dulu sebelum datang. Takut nanti datang walk in ramai orang pulak. heheheh

Untuk maklumat lanjut, boleh layari :

Pak John @ IOI City Mall
GE-11 Ground Floor, IOI City Mall
Lebuh IRC, IOI Resort City
62502 Putrajaya
Selangor

Tel : 012-251 8289 | 03-8957 1128

Website : www.pakjohn.com

Love,
/>

You Might Also Like

2 Comments

  1. menariklah konsep gini, pilih depan mata.
    selalu jugak g IOI mall ni, tapi tak pernah makan sini. Tq share, dapatlah idea nak makan mana yg sedap. Byk sangat restoran nak dipilih. haha

    ReplyDelete
  2. Banyaknye pilihan sos dia!! Waffle pun ada ea. Menarik ni.

    ReplyDelete

Like us on Facebook