Asal Weekend Jer Dapur Berasap...

2:00 PM

Sekarang ni mood nak memasak macam dah down!!! sebabnya kalau masak mesti makan banyak.. hahh cam mana ni.. aduyaiii.. so en papa kata jangan masak.. ok fine.. lagi aku senang.. lapo makan jer biskut kering.. heheh or makan jer kat luar.. tp kalo dah makan luar duit pun kena la banyak jugak kan... ^_____^

Hari Sabtu aku duduk jer umah.. malas betul nak keluar dengan panas2 macam ni kan.. kunun malam la nak keluar.. tapi ada Anugerah Industri Muzik plak.. so lepak tengok tv jer la.. pehtu tengahari en papa beli ayam & sayur.. ma masak la papa dah beli ayam.. ehhh nak masak apa.. bawang apa pun rasa mcm tak banyak.. tengok dalam bekas bawang tupperware aku tu ada la bawang besar & bawang putih skit.. pehtu dalam fridge ada halia.. hmmmm ini hujung minggu nak masak pun dah blur ok.. macam mana la suri rumah yang bleh hari2 masak.. kalo aku mati kutu.. so untuk memudahkan aku, aku buat jer ayam masak lada hitam bersama halia.. senang.. tapi dah macam masakan orang pantang plak aku rasa.. takper buang angin kekdahnya kan.. heheheh apa aku masak en papa bantai makan sampai bertambah2.. adeh.. risau sangat aku sebabnya sedap.. aku pun bertambah2 la nasi.. diet belakang kira kot.. muaahahhaha

Menu hari Sabtu....

Ini breakfast + lunch hari Ahad...

Habis segala bawang2 dalam bekas tupperware tu.. hari ni kot baru nak pergi beli.. dah tak boleh beli banyak2 kang bawang tu dah tumbuh pokok dulu.. ngeeee

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

4 Comments

  1. Sedap plak tgk lauk pauk tu ☺☺

    ReplyDelete
  2. sdapnye mee goreng basah tuuuuu.....


    kita lak weekend je gantung kuali hehe maklumlah ari2 dah masak. mmg smpi naik muakkkk takthu nk msk apa.. dh la tk brp pandai sgt masak he he he..


    salam kenal jugak :))

    ReplyDelete
  3. Sedapnya tengok mi goreng tu. Meliur-liur pulak. Mana boleh nak berdiet kalau dah cam ni ... Makanya lupakan aje diet, lepas kenyang sambung semula diet!

    ReplyDelete

Like us on Facebook