9#Menu Berbuka Day 9

8:12 AM

Petang marin en papa balik ambik keta plak.. so memang sah2 akan stuck dalam jem.. memandangkan en papa yang drive aku pn mama bleh berdengkur di sebelah.. mueheheh.. best nyaman syahdu tido di lepas balik kerja.. sampai dekat umah g beli ikan dulu.. aku nak masak ikan masak cuka & kacang buncis goreng.. 5 ekoq ikan kembung ni berharga rm10.. fuhhh mahai.. mahai ker murah ker beli jer.. dah nak makan kan.. 

Sampai umah dah kul 6 suku.. what deeee aku g solat dulu baru bersilat masak.. phewww korang bayangkan camner.. nasib la en papa mau tolong yer dok.. kalo en papa masak korang rasa cmner.. ahakk aku tak dapat bayangkan.. hehehhehe... so dengan kuasa magic aku Alhamdulillah sempat masak 2 juadah ni.. itu pun tv aku sengetkan ke arah dapo.. hahahah nak tengok citer si hensem Amar tu.... nasib la masak nasi 7 minit kan.. kul 7 suku baru masak.. hahahha.. itu pun en papa tolong basuh beras.. aku dah macam nak pitam sebab sakit kaki.... 

Menu juadah 9#Menu Berbuka Day 9.. Syukur masih lagi masak belum ada beli juadah kat bazar..

# Aku bukannya anti dengan juadah bazar ni.. sebab aku dah trauma pernah terkena ayam basi la.. lauk sambal masam la.. sebabnya aku sakit perut sampai seminggu.. dek kerana itu aku nekad.. untuk lauk pauk juadah better aku masak dari membeli.. kalo takat kuih muih aku boleh la beli kat bazar tu.. yer bukan semua peniaga sama.. tapi kita berhati2.. peace yoo... *nak masak apa ehh petang ni.. hahhhh sambal cili hidup ikan keli... tapiiiii nak goreng ikan keli tu paling nyampah sebab asyik meletup jer kannnnn... ^______^

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

4 Comments

  1. oklah tu..kenyang perut walaupun lauk simple kan?


    semalam kami gi bazaar sbb cuti masak so kali ni mmg beli utk makan nak berbuka la, kalau tak before this beli kuih² je..balik anak² nak makan nasi ayam grg berempah tengok nasi keras!! kerak nasi semata²..ish ishhh sedih la org meniaga mcm ni..pas tu husband nak makan kuey teow grg terjumpa bendasing dalam tu...lalat laaaa adoiiii terpaksa masak nasi lepas tu :(

    ReplyDelete
  2. kan vna.. sedih tau.. kita nak tolong bangsa melayu berniaga tp jadi mcm ni buat kita sedih tau.. bukan nak blame apa2.. thn lepas jue sakit perut sampai seminggu.. jue kata lepas ni nak makan better g gerai makan or restaurant..

    ReplyDelete
  3. erm, ja minggu lepas mmg gi bazar jer.. mingu ni MIL ada..hehe..so, xdela gi bazar..

    ReplyDelete
  4. Sedapnya...salam singgah dan follow sini..cantik blog..:)

    ReplyDelete

Like us on Facebook