Bill TNB Dah Sampai

8:30 AM

Sebulan penggunaan ekon, benda yang paling aku tunggu2 adalah bil elektrik.. huhuhu takut terlebih penggunaan.. nak sedap tido kan.. nak sejuk kan.. hambek la sila bayar bil kan.. hehehhe... Bil letrik aku sekarang advance takder kertas2 dah.. semuanya online.. terus email ke gmail aku.. jenis malas nak tengok kertas2 bil dia tu.. so boleh la Go Green kan.. amal la sangat yerk...

Ini bill aku penggunaan sebelum memasang ekon.. RM 41.20

Dan ini setelah sebulan menggunakan ekon... RM 78.20.. Naik sebanyak RM 37 ok.. aku bajet memang RM100 ke bawah la.. banyak bil lagi nak bayar weh.. pak astero, pak stimix.. ohhh sesak napaih...

So selepas ini cuba menjimatkan lagi sebab tido dalam ekon asyik selimut dari kaki sampai kepala.. sejuk gediiiiii.. dulu time panaih kalut sangat nak sejuk kan.. :p

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

4 Comments

  1. ye la bila pasang aircorn bill meningkat

    ReplyDelete
  2. kena cr optimun temperture nk bg jimat sikit..huu..

    ReplyDelete
  3. hehe.. blh tu.. econ tu pakai jrg rendah sangat suhu dia... 24 tu suhu standard n jimat..

    ReplyDelete
  4. Bil TNB saya biasanya RM200++. Masa guna aircond, tak peduli apa. Bila dapat bil barulah nak terduduk gitu :)

    ReplyDelete

Like us on Facebook