Deko Bilik Utama & Bilik Hero

11:00 AM

Aku ni mai ada mood nak deko2 bilik memang siap ler.. ada kesah ker time posa ker time lepas sahur ker.. asalkan jalan.. tapi kena la mintak tolong Mr Hubby.. aku nak buat mau fenat nak tolak almari katil bagai semua.. uhukk.. umah aku ni takder la besar mana.. boleh la kami 4 beranak nak tumpang teduh.. tapi aku dah cakap kat mr hubby aku memang jenis tak suka umah 2 tingkat sebabnya panaih.. & then aku tak suka panjat2 tangga.. hahahah so umah ni kami duduk hampir 6 tahun lebih dah.. dari barang skit sampai la penuh bilik.. dah takder space lagi... kalo ada rezeki nanti InsyaAllah nak beli umah lain...

So bilik utama bilik kami lah.. memang aku nak kosong sebab senang kalo anak2 nak menumpang tido aku tarik jer tilam letak kat dalam bilik.. since dah depa besar aku nak bagi depa tido sendiri.. kadang2 kami kunci pintu tak nak bagi depa masuk.. heheh nagis la dalam bilik sampai depa lena.. sian plak.. mihmihmih..

Kemas jer katil.. sat jer tu.. tapi aku suka cadar ni.. sebab keras.. tak macam cadar nipis kena tarik punya nak bagi cekang bedsheet kan.. huhuhu.. tetap kaler pink yer.. en papa bising jer asyik kaler pink.. haku pedulik apa.. sekarang dia dah bising nak cat bilik kaler purple.. haku benci kaler tu weh....

So bilik hero2 kecik tu plak aku dah belikan 2 katil.. pusing kot nu tak kena pusing kot ni tak kena.. hahah so katil memang macam tu la sampai bila2.. jangan duk pi kona kot lain dah.. memang dah sendat mendat bilik depa.. bedsheet depa aku suka kaler hijau.. ntah naper aku tak suka kaler biru air tu. kalo anak laki jer mesti biru.. ehhh dah lapuk kot kan.. biar la kaler hijau sejuk jer.. sebabnya aku nak bagi sama kaler dengan meja & kerusi study iqbal tu.. heheheh.. so curtain kena la tukar.. bila tahun nak tukar ntah.. >___<

Time kemas nanti penuh dengan toys depa ok... tak larat nyorok dah toys depa yang belambak tu...

Yang paling tak menahan dengan Qebal.. mama bilik Qebal panas la.. mama beli la ekon kat bilik Qebal.. ewah... mama ni umur dah 30 tahun baru hegeh nak pasang kamu yang kecik ni baru 5 tahun dah nak ekon.. tengok la anak2 zaman sekarang kan.. semua dapat.. tengok la ada rezeki lebih boleh la pasang.. nanti mama tok datang tido dalam bilik tu tak la panas kan... ^____^

Untuk 1 bilik lagi tu sekarang dah jadi bilik baju bajan.. Tahun depan aku nak buat bilik tu bilik wardrobe pulak.. aku akan ambik dengan Intech Kitchen jugak la.. heheheh tunggu la tahun depan aku akan buat entry untuk wardrobe tu.. muahahah..

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

5 Comments

  1. 10 tahun lagi terpaksalah jaja renovate semula bilik wordrobe jadi bilik qebal or qeram..tak boleh share da sebab da besar then kawen..hehhe..jauhnya pk.

    ReplyDelete
  2. cantik n kemas!!!

    betul kan jue, dugaan kalo bulan puase mengemas nie.... mmg letih tapi bile dah siap kemas semua kite yg hepi kan tgk.... rumah dah cantik, mate tgk pun sedap, hati pun senanggggg leee heheeheheh...

    lieya suke cadar jue tu...cantik!

    ReplyDelete

Like us on Facebook