Bank Reconciliation & Tally

8:20 AM

Morning uolls... Semangat baru dan otak rasa tenang.. siap pagi tadi bangun pukul 6 pagi.. giler awal.. selalu 6.30 pagi.. kalo terlajak kul 7 pagi.. gagaggaga... Tajuk hari ni bank reconciliation & tally.. sapa2 bidang accounting mesti paham kan.. kemarin aku bergelut nak settlekan bank recon office aku.... phewww sakit pala weh cari 30 sen punya pasal.... finally alhamdulillah bank recon tally.. yepii andre andre.. hahahha.. ^_____^ seronok kalo kerja yang kita buat tally dengan figure bank statement kan.. kalo tak tally rasa serabut otak.. bayangkan kemarin buat sampai 3 bulan.. penat aku tekan otak jepun tu.. tak cukup otak jepun aku key in kat excel.. hahahah akhirnya settle sampai July.. bulan depan pulak kena buat yang August.. tapi kena tunggu bank statement lah... ahhh start tekanan balik >____<

Kekadang tu camner la aku terjebak kerja macam ni.. tapi aku suka kalo pengiraan daripada membaca fakta pehtu nak mengoreng.. hehhh aku tak reti ok.. dari dulu lagi subjek sejarah aku memang fail.. aku memang tak pandai nak goreng2.. macam kawan aku si Aimi dia terror bab goreng mengoreng subjek sejarah.. A tau result dia.. aku memang tak la.. ubat tido aku tu.. kalo math memang aku suka.. 

Mama suruh aku sambung study.. rasa macam nak ambik accounting jer.. sebab kerja aku dah dalam bidang ni kan..  alahai walau study 1 tahun 8 bulan pun tapi tapi bolehkah?? class on weekend.. mampukah?? haiyaaa.. duit takper kita leh withdraw dari EPF jer.. tang jaga anak2 en papa ok jer sebab sabtu memang tak kerja... nanti aku kena call Open University dulu.. harap2 bleh la tercapai nak sambung study ambik accounting.. hehhehe 

Dah lama tak blogwalking.. InsyaAllah hari ni nak blogwalking guna mouse ni ke rumah korang... 

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

3 Comments

  1. hehehe ye la kan kalau sambung study bleh la naik pangkat lagi

    ReplyDelete
  2. account..??!!! aarrggghhh... tidaaaaakkk...!!!

    hahaha...teringat time kerja duluuuu... mimpi ngeri... ngeeeee

    ReplyDelete

Like us on Facebook