Family Gathering Raya

8:30 AM

Berkumpul dengan family adik beradik memang best kan.. Hari Sabtu malam mama, kakak2 aku datang umah.. memang meriah la sebab ramai.. kalo tak 4 beranak kami jer.. Qebal pun bosan.. kadang2 Qebal asyik gaduh dengan Qeram jer.. ni sepupu sepapat dia datang meriah la rumah.. hehehhe... kejap2 gaduh kejap baik.. kejap berlari kejap bingit satu rumah.. hehehhe tapi meriah uollss... sampai depa nak balik qeyau la si Qebal ni.... sian dia.... 

Macam biasa kalo dah gathering macam ni mesti akak aku akan masak makanan special punya.. dia kan cheff cikgu Jueliana yang berbakat.. heheheh.. kali ni dia masak laksa sarawak.. memandangkan kakak aku pernah duduk dan mengajar disana selama 4 tahun, so akak aku tahu la buat laksa sarawak.. laksa sarawak ni lain dari laksa2 di semenanjung.. macam laksa utara urat dia lain.. laksa johor urat dia dari spaghetti tapi laksa sarawak urat dia plak dari bihun.. kan lain tu.. kuah dia pun lain jugak.. kak aku guna pes segera tapi rasa kuah laksa tu dari air rebusan udang... pes dia aku tak tau nak citer sebab macam berempah2 skit.. tapi memang sedap.. kami memang takder memilih sangat makan.. bedal jer.. cuma aku still tak makan dereyan.. kohkohkoh.. mama jangan mandi ayaq dereyan kat Jaja sudah yer.. ^_____^

Apa yang aku kena beli adalah udang, isi ayam bahagian dada, daun sup & daun bawang.. bahan2 tabur lain bawang goreng, limau kasturi, taugeh tapi takder, telur dadar & serbuk cili yang dimasak.. 

Ni bahan2 taburan atas laksa sarawak.. 

Macam ni lah laksa sarawak tu.. nyum nyum.. 

Lepas ni tahu lah aku nak buat laksa sarawak.. nampak macam renyah.. tapi senang lagi la dari laksa utara nak kena rebuih ikan pehtu blender ikan tu kan.. kalo nak buat lepas ni akak aku kena beli pes di sarawak.. nasib adik aku milah duk study kat sana.. boleh dia bawak balik nanti.. alaaa kalo dia lambat balik poslaju pun boleh.. apa ada hal kan.. sekarang dah mudah....

Korang terliur tak?? hehehhehe 

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

6 Comments

  1. wah, nampak sedap.. teringin plak nk makan.. hehe.. jue.. bekas 4 sekawan melekat tu beli mana? best la plak tengok..haha...

    ReplyDelete
  2. Jaa.. kat tupperware.. tapi susah nak ada dah macam ni.. kena rajin cari orang yang jual tupperware..

    ReplyDelete

Like us on Facebook