Mee Bandung

2:00 PM

Mee bandung cepat di masak sedap di makan.. ehh tetiba tertukar maggie kepada mee bandung.. hehehe.. Qebal la dia kalo nampak mee kuning semua dia kata maggie.. hentam la asalkan ko makan nak.. masa sebelum aku balik kl mama ada buat mee bandung.. aku tahu masak mee bandung ni senang jer.. kacang jer.. mama buat ritu dengan tulang dan daging lembu.. perghh sedap kan... memang terbaik la mee bandung mama aku buat.. tapi kalo dah makan mee sure lapaq ayaq.. 

Petang marin tetiba tangan jadi ketaq & jantung berdeguq kencang.. ntah tak pernah jadi camni.. fikir balik yer la lunch aku tak makan apa.. tak keluar pun.. pagi tu jer aku breakfast makan nasi lemak.. aku suruh en papa beli mee kuning sepeket, daging lembu skit & sayur sawi.. dalam 40 minit siap aku buat mee bandung.. tak dan sediakan mangkuk untuk en papa dah.. aku bedal makan dulu.. lapaq sungguh marin.. hehhehe...

Ini versi mama aku masak..

Ini versi aku masak.. 

Errkkk mee bandung & mee hailam apa beza ehhh?? aku konpius!!!

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

3 Comments

  1. cer share resepi sikit..hehe.. daging ada tu ha kat rumah.. hujung minggu ni leh try buat...

    ReplyDelete
  2. mee hailam pakai kicap yang..kaler nyer gelap..huhuhu..sedapnya mee bandung..sesuai sgt mee bandung ngan orang ngandong..hahahahhahaha

    ReplyDelete
  3. tgk gambar pun dah menyelerakan belum rasa lagi nie..:)

    ReplyDelete

Like us on Facebook