1st Trial Meroti

2:20 PM

Since aku dah reti buat donut yang tak berapa nak jadi tu kan.. aku jadi mula ketagih nak buat roti.. ppfffttt habis la tepung gandum lepas ni kalo tak jadi aku hawing masuk tong sampah.. hahahah sapa yang ada breadmaker sure senang meroti.. aku belum ada itu breadmaker lah.. mama & akak aku dah ada breadmaker Noxxa.. aku jer belum ada.. fulus belum mencukupi lagi.. tunggu lah ada pitih baru aku beli.. semua gadget nak beli.. mau kena kasi bebel dengan en laki aku tu nanti.. 

Ohh baru aku tahu rasa ketagihan meroti walaupun nak menguli guna jemari yang tak berapa nak halus ni kan..... masa dia naik tu memang mengujakan aku..... cehhh pestime khenn... ketagih la.. lama2 malas jugak.. teruih cakap kat en papa beli lah breadmaker...... mama lah beli sendiri....    -______- pasrah kena menabung sendiri.. mama aku suruh beli dengan Amway bayar bebulan tapi swipe cc.. erkk mama saja nak kasi aku tambah hutang tau.. tak paa tunggu lah ada la rezeki aku nak beli breadmaker tu.. tak lari mana breadmaker noxxa tu..

Last week aku google buat roti manis.. ehh senang jer semua bahan ada.. psstt padahal sakit jemari aku uli tau.. tak pa aku uli dengan penuh kesabaran.. kalo tak sure roti tu tak menjadi nanti.. ntah2 keraih macam batu.. hehehe.. yang pasti pertama kali buat ok la.. boleh la makan dengan ayaq kopi orang kata..

Masa nak kejadian ini memang penuh kesabaran tau.. 

After dibakar.. erkk en papa kata jadi ker.. ntahhh aku jawab...

Roti manis.. boleh la 1st trial.. bukan guna breadmaker.. tapi uli pakai tangan.. 

Roti aku buat ni manis.. lembut.. tapi tak terror lah macam orang buat roti.. kira pestime cuba kira 8/10 en papa kasi.. walau rupa tak semegah.. hahahha.. 

Pssttt hari apa ntah aku buat pizza.. yeaa jadi tau... tapi tak dan nak snap.. hahahah.. nanti ehh daku buat daku snap ya.... 

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

3 Comments

Like us on Facebook