Balik Kedah Lagi

3:27 PM

Hari khamis malam hari tu kami 4 beranak balik Kedah.. kali ni semua balik.. tiket tren pun aku beli sebulan awal.. heheh.. tapi memang balik kali ni sedih skit la sebab tok tak sihat.. :( sian tok.. tok kena makan calsium + minum susu banyak2 tau.. Hope tulang tok cepat recover.. Amin...

Aduihh takder mood nak update blog weh.. otak dah kelaut ni.. dalam otak aku sekarang nak cabut dari opis ni.. Ya Allah.. betul2 tekanan perasaan kat sini.. ehhh aku nak citer pasal balik kampung kan.. ok dah korang tengok la gambar2 yang sempat aku snap.. 

Bawak balik bag macam ni jer.. cukup la 4 beranak.. mama jugak yang kena kemas bag2 gini. malas tau kalo pasal kemas2 bag.. macam nak bawak balik 1 almari jer.. 

Balik nek tren ambik tempat tido.. kalo ambik tempat tidoq ni best tp 1 jer tak best sebab panas dengan curtain tu.. sampai peluh2 bebudak ni.. mak pak budak pun sama... 

we all memang simple jer.. kasut croc jer.. nak pakai kasut tertutup siap bertali idak ler.. rimaihhhhh

Yehaa my kampung halaman.. aku spendtime dengan tok jer.. tak keluar g mana pun.. anak2 jer keluar main siap ligan ayam tau.. padahal panas yarabbi... 

Hahh masa balik KL aku ambik tiket tempat duduk.. saja nak bagi bebudak ni rasa tempat tido & tempat duduk.. kalo dah tempat duduk macam ni masyaAllah sejuk sampai ke tulang sum sum weh.. tapi kan aku heran bebudak ni siap lena tak sedaq habaq.. baju sejuk kami dah depa guna.. mama guna shawl jer tutup badan.. uhukkkk

So aku tanya la Qebal.. Qebal syok tak naik tren.. dia mesti la suka sebab naik choo choo.. tapi dia cakap dia tak suka tempat duduk.. sejuk kaki2 abang.. tempat tido best katanya.. ehh pandai budak ni.. 
Pssttt tengah planning nak balik kampung naik tren masa bulan puasa plak.. yer la tahun ni raya kat Johor... so nak balik kedah jugak.. uhukkk 


/>

You Might Also Like

6 Comments

  1. xprnh naik tren..
    sbb kat teganu xde tren..
    huhu

    ReplyDelete
  2. best tak jue? teringin plak nak bawak anak2 naik tren blk kg..hehe..

    ReplyDelete
  3. same la jue...makin lame makin malas nak update blog...tapi sayang plak kalo tak dibiarkan terbiar kan...

    ishh bestnye naik train...lieya ade gak plan ngan hubby bawak anak2 naik tren nieh...lagi2 trenskrang dah lawo kan..siap ade katil bagai.....tgk le nanti kalo rajin nak travel jauh2 naik tren...last dulu naik mase lieya darjah 4 ....best dari kelantan ke johor hehehehe

    ReplyDelete
  4. Bestnya naik train & it's more safer than bus. What do u think sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah more safer than bus.. but its too slow.. hahahah

      Delete

Like us on Facebook