Gadget

Tab Samsung Hilang di Toilet Mines

9:33 AM

Berakhirlah selama 2 tahun tab samsung mama. Sob sob sob.. Haishh orang kata benda nak jadi kan.. Kita cuba la nak elak tapi Allah dah tulis benda ni memang akan terjadi.. Kita sebagai manusia bukan nak mintak kan.. Ceritanya macam ni... 

Hari Khamis en papa dah start cuti.. so ajak en papa pergi Shah Alam collect kad TAWAS Qeisya.. Kemudian lepas tu pergi makan sotong gergasi dekat Cyberjaya. lepas tu baru lah pergi Mines sebab nak g Daiso.. Sampai Mines alamak mama nak memerut pulekkk.. 

Mama pergi la dulu toilet.. Kemudian en papa pulak nak g toilet.. ok fine mama pun jaga Qeisya jap.. tengah duk pakai Qeisya dalam ring sling, si Qeram pulak nak memerut. hahaha.. en papa la pulak bawak g toilet.. Si Qebal duk pegang tab mama.. mama cakap kat dia.. tab tu bagi kat papa masuk dalam handbag mama.. sekarang ni handbag mama memang en papa dah pakai sebab mama dah dukung Qeisya.. 

Tetiba mama pulak sakit nak memerut lagi.. cisss... terpaksa mama bg qeisya kat en papa yg handle Qeram memerut jugak.. pppffttt.. lepas abis mama memerut, tunggu en papa depan toilet laki.. ambik qeisya dan masukkan dalam ring sling balik... 

Mama pun tanya Qebal mana tab.. dia cakap kat papa.. sekali en papa kata takder.. hahh sudahhhhhhh... call no tu dah tutup ler.. Allahhhhhh aduyai Qebal oihhh tanya kat mana dia letak, dia cakap dekat atas singki.. oittt ingat singki tu macam kat rumah hang ka.. huwaaaa time tu dah tak tau nak fikir apa lagi memang buntu giler.. dah la no tu line Umobile, mama terus call centre dan block kan nombor tu.. Tab tu pulak mama masuk dalam Android Device Manager untuk lock kan screen tab. Memang tak dapat la balik benda2 macam ni.. Kalau careless skit jer macam ni lah.. Memang benda berlaku pantas sangat.. nangis pun tak guna dah!!!


Hmmm terkilan memang terkilan sebab mama jenis sayang harta benda sebab mama jenis susah nak dapat benda apa yang mama nak. Sekali hilang macam ni tak kan la nak katok anak sendiri atas kesalahan dia kan.. marah tu yer lah biar dia ingat apa yang dia buat ni sampai bebila.. Hang ingat Qebal lepas ni no more phone lagi!!.. Memang peringatan kat hang Qebal.. Hai lah Tab Samsung selamat tinggal.. mama akan lupakan kau.. Hmmm mana tahu lepas ni dapat ipad plak nanti kan.. InsyaAllah apa yang berlaku ada hikmahnya.. huwaaaaa.. Mama redho nasib tab kalau Qebal sekali hilang!! Nauzubillah wehhhh...


Love,
/>

You Might Also Like

7 Comments

  1. positif jue..positif..dah dapat ganti hat lain tu..kira consider ganti tab hat hilang tue...

    ReplyDelete
  2. Kalau akak maunya tak tido malam...tp benda dah nak hilang kan..menangis macam mana pun sure x dapat semula

    ReplyDelete
  3. moga makin murah rezeki mama jue..aamiin

    ReplyDelete
  4. sedih kn tp nk wat camne benda nk jd...insya allah ada ganti yg baru nanti..akak aritu pernh gk tertinggal hp dlm toilet kt the curve , nasibaik pegi blk ada huhu

    ReplyDelete
  5. sy pernah hilang hp sony 5 thn lps. pi tgok kat tempat disyaki tu meme doh hile. sabor je la.

    ReplyDelete
  6. Kehilangan apa yang kita sayang sungguh!..memang sedih..tapi pasti berhikmah..insyaAllah Allah akan gantikan dengan yang lebih baik...

    ReplyDelete
  7. mesti syang giler kan bila bnda kita guna selalu hilang..takpe mungkin ade rezeki lain datang

    ReplyDelete

Like us on Facebook