Resepi

Kek Coklat Tanpa Butter

8:00 AM

Dah hampir sebulan lebih Qebal asyik suruh mama buat kek.. memang tak sempat sebab asyik balik lewat ja.. sebab nak settlekan e-filing Form B LHDN kat opis.. sampai sekarang pun tak abis2 lagi.. hahh jangan duk citer pasai keja.. migrain ok.. kemarin dia punya la bebai apa tak tau.. ma buat kek.. ma buat kek.. adehh budak kecik ni ada2 jer kan.. dah la buttercup abis.. last2 mengodek2 cari resepi kek coklat tanpa butter.. dan akhirnya jumpa resepi tu.. hehehe...siap dia tolong tau... pehtu mama ni terlebih rajin kot.. rajin snap gambar.. hahahe resepi aku print screen jer guna note.. so tepon kat sebelah sambil charge kat dapo.. last2 aku snap gambar guna cik Nikon Pink aku.. sebelum ni duk dalam handbeg jer.. snap gambar rajin nak transfer ke lappy malas... ngeee :p

Dah.. dah.. jom tengok la gambar-gambar kat bawah ni...

Bahan-bahan yang nak buat kek... semua aku snap.. haa hambek.. ini semua poyoooooo

Segala tepung, baking powder, soda bicarbonat & serbuk koko kita ayak dulu..

Pukul telur sampai gebu kembang gitu...

Masukkan gula pasir & perang.. hahh gula ni aku derhaka skit... aku kurangkan sukatan kang manis mati...

Selepas itu masukkan tepung dan juga selang seli dengan susu.. kacau lagi

Hahhh dah sebati..

Sapukan loyang dengan butter.. aku korek2 jer butter yang tinggal..

Dah masuk... wallah..

Kita bako sama dia.. bakooo bakooooo....

Tak dan nak topping dah qebal ngap jer.. erkkkkk 

Haaaa bukan main lagi kan.. Qebal beriya makan masa sudah masak.. panas2 pun dia makan.. adeh... sian anak mama...

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

2 Comments

  1. sedapnyeee!

    teringin sgt nak baking tp takut tak menjadi uhuhuu..

    ReplyDelete
  2. wina.. ni terbalikkan.. cuba tak terbalikkan.. dah jadi bunga kembang semangkuk.. hahahha

    ReplyDelete

Like us on Facebook