Trip To Melaka - Bayou Lagoon Park Resort

11:26 AM

Citer dah basi tapi baru nak update.. aku peduli apa aku nak update jugak sebab nanti anak2 aku dah besar dia boleh tengok dia orang g mana.. hehehe.. Ok citer ni minggu lepas punya.. My BIL ajak kita orang g Melaka & gathering Family kat sana.. My bil cakap kat Bayou Lagoon.. ohh rezeki orang ajak la.. memang ada niat nak pergi jugak sini tapi ntah bila.. so dah Bil aku ajak kita orang on jer lah... we all cuti hari Isnin.. 

Pix wajib 4 beranak pergi snap dulu.. 

Sampai Bayou Lagoon dalam kul 3 lebih.. dah pergi time cuti sekolah kan, punya lah ramai orang kat sana.. dengar kata hotel pun full house.. perghhh crowded dengan orang.. takper sabor walaupun Qeram dah mula mengamuk nak toys.. En papa sila layan budak debok tu yer.. Mama try pujuk & dukung debok ni tapi amukan dracular jugak!! tambah la mama korang ni mana reti pujuk2 bagai kang ada la kena makan cubit dengan mama kan.. Lepas apa yang dia nak terus diam.. korang nak tahu apa.. Huhh si tobot... aduii anak.. mcm2 la peel korang kan.. 

Receptionist yang ke 2 kot.. aku pun just tunggu depan ni jer.. 

Ada kitchen setiap room..

Meja makan..

Living hall macam biasa..

Toilet yang bersih...

Katil yang aku ubah jadi queen size.. hahah padahal single bed tu.. 

3 hari 2 malam aktiviti aku disini adalah rehat serehatnya.. kepam aku kat sini sebab tak g jalan mana2 pun.. hahaha... dengan cuaca selama 2 hari asyik hujan lebat memanjang!!.. esoknya pagi terus kami pergi mandi water park.. kalo pagi2 tak panas & hujan kan.. yang paling syok Qebal la.. Qeram korang jangan tak tahu dia memang mula2 jer nak pakai baju mandi & nak mandi pool tapi sampai jer bawah dia dah takut nak masuk air.. apa lahhhh... Lepas letih berkubang2 dalam air naik atas makan, pehtu lena... tu ler kejenya.. Petang plak en papa & Qebal turun mandi pool lagi.. mama dah tak kuasa nak layan lah.. baik duk dalam bilik pun bagus.. aku pun apa lagi menyembang dengan MIL jer sepetang tu..

Time ni hujan lebat depa selamber jer mandi wes!!!

Awal pagi pool tak ramai orang lagi..

Dah makin ramai.. siap la jenuh tak boleh nak bertenggek mesti ada orang.. 

Budak paling suka mandi pool.. abis semua slide dia naik.. mama 1x jer naik & ayaq masuk hidung terus mama surrender tau.. erkk memang dah tua tak layan sangat kan mandi2 pool ni..

Last pix gambar kami kat Bayou Lagoon.. 

Bayou Lagoon Park Resort 

Amari Villa, Bayou Lagoon Park Resort, 
Jalan Wakaf Utama, Bukit Katil, 
75450 Melaka 

Email : reserve@bayoulagoon.com.my 

Tel : +06-233 0888 +6013-286 8750


Regards,
/>

You Might Also Like

4 Comments

  1. seronok pi hotel yg ade water park gini...budak2 le enjoy main air...tu yg syok tu..main2 air pastu lapoooo...pastu main air balik...pastu lapooo balik ekekeekekek.....

    ReplyDelete
  2. budak2 kalau bab mandi swimming pool memang best sangat la.. sampai kecut-kecut jari kan..

    ReplyDelete
  3. best jalan anak beranak.. ehehe.. ada waterpark tu lagi extra best..

    ReplyDelete

Like us on Facebook