Makan Ice Cream Homemade

9:33 AM

Ni semua salah upin ipin tau!!! gara2 kak rose buat ice cream guna bekas ice cream tu, Qebal & Qeram keje suruh mama buat.. mama beli la bekas macam upin ipin tu.. dah tak pasal2 mama kena g daiso okey... malas nak g daiso sebenarnya kang nak beli bekas ice cream tapi jadi macam2 barang aku belinyer nanti.. hahahah so hold dulu la buat ice cream.. Hari tu tengok Izwa dia buat ice cream homemade ni.. katanya beli kat DIY.. ok aku ingatkan DIY tu kedai juai barang2 hardware.. sampai tak teringin nak masuk kedai tu tau.. yer la barang2 hardware kan spannar, screwdriver n bla bla bla.. so buat apa aku nak masuk kedai tu.. tapi jangkaan aku meleset la dengan kedai DIY ni.. punya la perak jakun aku dengan kedai DIY, masuk jer kedai tu wowwww macam2 ada.. *____* mau aku bleh datang datang dan datang lagi ke sini.. giler meroyan wokeh!! abis syaitunurajim aku keluar hahahhahaha.. dah abis aku merapu  ni.. 

Bekas ice cream kat DIY.. RM5 kot.. 

Senang jer buat.. aku taruk jer susu dutch lady strawberry.. pehtu tunggu keras..

Yang tak menahan tu nak tunggu ice keras.. ada la 10x bebudak ni bukak tutup bukak tutup peti ais!!! pppffttt budak kan biasa la mana reti sabar.. hat abang leh paham tapi hat adik kalo dia kata nak ice cream tu nak la.. pehtu cakap kata belum lagi mula la tarik ayat dia alaaaaaa nak ice cream. korang sebut alaaaa tu manja skit ehh.. ggggrrrrr mulut mama tak yah cakap beleter banyak2 depan dia bukan dia paham.. sabo jer wessss... Lepas tu depa dah lupa pasal ice cream.. lega sat...

Balik petang marin terus bagi depa makan.. syok la depa makan.. tapi cettt susah jugak nak keluarkan ice cream dari bekas ni rupanya.. hahahha 

Tengok mama pun baguih sangat bagi cawan ikea tu, sepatutnya kena bagi pingan abis menitik2 dekat atas lantai!!.. hahahah 

Qebal siap request mama nanti kita beli buah buat ice cream!! issshhh pengaruh kartun betul la bebudak ni.. alaaaaaa mama pun nak alaaaaa jugak laaa sebab mama malasssss.. hahhahaha

Regards,
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook