JJCM

JJCM | Restoran ZK

3:18 PM

Assalamualaikum semua.. hari ni aku dengan en papa dah cuti.. Yepii.. tapi Qebal still skool.. hahh sian dia pagi tadi kelam kabut.. bayangkan 7.30 pagi baru terjaga.. nasib la orang yang datang ambik dia lambat.. fuhh nasib wokeh.. So, aku dah decide hari ni nak pergi makan kari kepala ikan kat Kg Attap tu.. ini gara2 Majalah 3 la.. dek terliur dengan godaan kari kepala ikan tu punya pasal, aku ajak en papa pergi situ.. en papa kata kita kena pi awal satgi beratuq panjang.. wokeh 10.30 pagi dah terpacak sana.. heheheh see betapa excited nak makan kan.. 

Bagi aku ini macam nasi kandar sebenarnya.. cuma tarikan dia tang kepala ikan tu membuatkan ramai pelanggan nak datang untuk menikmatinya kari kepala ikan tu.. tapi maybe bukan rezeki aku dengan en papa hari ni.. korang bayangkan pi awal2 tapi dah abis tau!!!.. wahh keciwanya... huwaaaa nak tak nak rasa lah kuah kari saja lah!! sob sob sob.. sedih tau.. macam mengidam jer.. haippp haipppp.. ini mengidam nak kasi lelemak naik weh.. ngeh ngeh ngeh... 

Ni lah restoran tu.. dekat dengan LHDN KL Bandar, tapi orang panggil Kg Attap.

Sempat aku snap kuah kari yang sedap ya ampun.. seperiuk bak habaq hang... tapi kepala ikan tu semuanya dah dibooking!!! giler wehh

So ini jer lah aku sempat makan.. sedih sedih ^____^

Tengok beratuq.. eh korang nak tahu ini baru pukul 11 pagi.. kalo time lunch hour bleh beratuq panjang tau..

Dapat jumpa tokey dia.. kan nak raya cina so stok kepala ikan tak baper nak banyak.. next time aku suruh en papa tapau jer beli.. gggggrrrr 

Sebelum nak g keta sempat lagi aku snap... panjang lagi beratur

So korang harus cuba, try or pekena kari kepala ikan ni.. InsyaAllah aku dengan en papa akan datang lagi.. atau aku suruh jer en papa tapau beli jer sekepala.. hehehhe.. 

Restoran ZK
No 76 Jalan Kampung Attap,
50450 Kuala Lumpur.

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

5 Comments

  1. Tedia...ghamai bak hang..hehe...next time lh yang..sedap x kuah kari dia?

    ReplyDelete
  2. Zakiah Hanum : Sangat sedap.. lepas ni nak pekena kepala ikan jugak...

    ReplyDelete
  3. Aiza.. ni masih rasa kuah kari dia lagi.. pekat.. takder santan kari ni... nanti kita pi nak.. muahahah

    ReplyDelete
  4. Tgk juga majalah 3 pasal kari kepala ikan ni. Buat org terliur jer.

    ReplyDelete

Like us on Facebook