Dapur Idaman

Dapur Idaman

9:00 AM

Meh ni aku nak bagi korang semangat.. InsyaAllah korang pun akan dapat jugak.. Cepat atau lambat jer.. rezeki masing2... Semua wanita teringin nak ada dapur idaman kan?? Macam aku pun nak jugak ada dapur cantik2.. so lepas ni rajin la aku masak.. cehhh ayat bukan main kan.. hahaha.. aku ni bukan la orang senang.. petik jer apa nak semua dapat.. no no no.. aku pun pernah mengalami hidup susah.. nak sesuatu benda kena bekerja keras.. bukan senang nak senang bukan?? sebelum aku buat dapur ni, aku selalu tengok rancangan Deko bersama Eric.. ala si botak comel tu.. kalo sentuhan dia perghh memang santek la kan.. tapi duit sure berkepok2 la kena keluar.. heheheh.. selain dari rancangan tu aku selalu g Ikea.. kan kat sana kita leh dapat ilham nak deko dapur dan rumah kita kan.. tapi yang paling banyak aku tengok di Google.. ala google aja mesti belambak keluar.. Bab2 design en papa serah kat aku.. satgi dia kata aku tak puas hati plak.. hehehe.. dasar cerewet.. ahh dapo aku takder la besar mana yer.. rumah yang aku duduk ni hanyalah apartment a.k.a pangsapuri saja.. so memang dapo aku kecik tapi bagi aku dah besar untuk kami sekeluarga.. 

Sebelum aku buat cabinet atas, cabinet bawah aku dah renovate tahun 2013 dalam bulan May.. korang leh tengok DISINI.. Semua price ada disana.. mana la nak tahu korang nak buat bajet leh la compare2 harga kan.. untuk wall cabinet atas plak aku pilih Intech Kitchen di Kajang... memandangkan Intech kitchen ni adalah client office kami, of coz la kami dapat best price.. heheheh.. Memula tu just nak buat wall cabinet atas jer.. takder nak tambah apa2 pun.. dah pergi showroom Intech Kitchen ni, ternampak plak kaunter bar or mini bar.. dah terberkenan pulak.. so tambah la seketui benda tu.. dush dush dushh.. korang leh tengok quotation DISINI.. tapi takder la detail yer.. kira agak2 jer lah.. 

Ini dapur sebelum aku renovate yang atas leh tengok DISINI

Setelah direnovate... Tengok la gambar kat bawah ni yer....

Tema 3 kaler yer.. Merah, Hitam & Putih

Dapur idaman aku... ini jer yang aku termampu setakat ini.. 

Tinggikan cabinet aku tu.. memang aku suruh tutup perabih sebab aku nak kasi padat... tapi nak ambik barang letak barang aku terpaksa guna kerusi or aku panjat jer atas table top tu.... tak sampai weh.. tinggi sungguh.. kan aku ni kemetot jer...

Ini aku buat penambahan skit.. Grundtal Shelf aku beli kat ikea letak disitu sebab boleh la nak terap apa2 seperti periuk, besen or etc.. dapur sempit so kena iktiar buat macam ni.. 

Tempat gantung2 tu aku dah ubah skit.. tapi aku kekalkan jugak kat situ..

Cukup la dulu gambar tu.. lepas ni nak grab blind curtain kat Ikea.. rega perghh berpeluh sat.. so sabar la kejap.. nanti aku total semua aku buat entry lain yer... 

Psss : Sebelum korang masuk rumah baik korang buat dulu renovate2 ni.. penat woo kalo dah duduk baru terhegeh2 nak buat.. jenuh berkelai dengan habuk yer.. 

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

8 Comments

  1. cantik weh....aku mampu berangan je la dulu sebab umah sendiri nan hadoo lagiii..

    ReplyDelete
  2. mmg cun dapur jue.... ramai yg suke buat kaler merah gini kan.... warna menyerlah gitu...mmg nampak cantik...bagus jue share info2 mcm ni so leh jadi rujukan pada yg sedang mencari ....

    ReplyDelete
  3. mmg warna merah ni..
    semangat nak masak :)

    ReplyDelete
  4. Lawo dah... weewit. Dapo shira ni kn renobet lagi. Lantai tukar lain. N tambah spare part lain2.. huh. Jenuh kumpul duit.

    ReplyDelete
  5. Cantiknyer..teringin jgk memilik dapur mcm ni..

    ReplyDelete
  6. Simple tapi cantik. Bilalah bley dapat dapur mcm nih.

    ReplyDelete

Like us on Facebook