Food Review

Thunder Chic | Sos Inti Ayam Pedas Berkeju Yang Super Hot & Spicy

3:22 PM

Thunder Chic | Sos Inti Ayam Pedas Berkeju Yang Super Hot & Spicy - Jenis mama kalau takde pedas memang tak best nak makan. Ewahh kemahin kan! Biasalah makanan yang sedap baru satu nikmat dunia yang tak boleh di beli. Gituuu.. Ok memandangkan mama ni memang hantu pedas so setiap kali ada orang jual memang akan beli dan cuba. Korang mesti tak pernah dengar Thunder Chic iaitu Sos Inti Ayam Pedas Berkeju. Macam pelik bunyinya kan tapi percayalah tengah viral ok sekarang ni. Korang kena rasa dulu baru betapa hot & spicy Thunder Chic ni tau!

Thunder Chic | Sos Inti Ayam Pedas Berkeju Yang Super Hot & Spicy

Thunder Chic adalah produk terbaru Bumiputra keluaran syarikat Mamart Food. Untuk pengetahuan korang semua, Mamart Food ni bukan ada produk Thunder Chic jer tau malah mereka dah sekian lama syarikat ini beroperasi mengeluarkan produk makanan Halal seperti Otak-otak, Pepes Ayam, Sata dan Keropok Lekor. Ehh jangan tak tahu yer produk makanan ini semua siap delivery ke rumah korang. Perghh memang tak payah kelam kabut keluar rumah. Nahh tunggu jer dekat rumah, makanan pun sampai. Jimat duit minyak korang kan!!

Ok pertama kali mama tengok Thunder Chic ni memang mama teruja nak cuba. Nampak oren menyala macam tu katanya super hot. Ehh ini tak boleh jadi tambah benda-benda viral mesti kena cuba bukan. So jangkaan mama memang tepat Thunder Chic ni bukan sebarang sos pencicah yer sebab ia lain dari yang lain yang ada di pasaran. Tambah sos cicah ni ada inti ayam lepas tu berkeju pulak tu. Wehh tibeh terliur tengah taip entri ni. Hahaha. Kang makan saja macam tu pun boleh. 


Bahan-bahan yang terkandung dalam Thunder Chic of coz la isi ayam, tepung jagung, minyak sayuran, cili, rempah ratus, keju, gula, cuka dan garam. Ok korang dah nampak kan bahan-bahan Thunder Chic ni. Walau simple jer semua bahan tu tapi rasanya kebabom la masuk dalam mulut. Hahaha. Giler mama memang suka rasa inti ayam pedas lepas tu rasa creamy keju pulak. Ehh bebudak ni pun calit jugak siap cari air tak tahan pedas. Hahh kalut sangat kan nak calit sos ni jugak. Heheheh. Yang pasti memang sedap yer. Tak tipu punyalah!!


Thunder Chic Sos Inti Ayam Pedas Berkeju ini sangat sesuai dimakan dengan pelbagai cara. So far mama makan cicah nugget, fries dan tortilla wrap jer. Coz yang tu jer yang kerap makan dekat rumah. Hehehe. Antara cadangan lain yang boleh makan dengan Thunder Chic ini adalah :-
  • Fries / Wedges
  • Nugget
  • Patty
  • Ayam Goreng
  • Nachos
  • Aneka Pasta
  • Tortilla Wrap / Chip
  • Salad
  • Pizza
  • Spaghetti
  • Sandwich
  • Nasi Panas
  • Popia / Samosa / Karipap
Sos untuk tortilla wrap pun senang. Letak salad, timun & Thunder Chic lepas tu balut. Memang sedap tak payah ada sos lain dah.

Ini pun senang cicah dengan Thunder Chic. Hehehe. Terlupa sos cili biasa punya. 

Hahhh ini memang wajibal ghunnah yer. Kalau korang jenis buntu nak masak lauk lauk apa, masak jer nasi panas lepas tu makan dengan Thunder Chic. Ehh mau bertambah-tambah nasi tu. hehehe

Bagi mama sebotol ni memang mudahkan kerja sebagai seorang ibu. Macam mama sendiri jenis pergi hotel bawak mini rice cooker tau. Hahaha. Ada Thunder Chic ni kira penyelamat tekak laki bini dan anak yer. Hahaha. Senangkan bagi yang travel ke mana-mana, tambah kalau pergi ke negara yang susah nak dapat makanan Halal. Thunder Chic ni memang wajib la kena bawak kan. Lepas ni mama nak try Pizza inti Thunder Chic. Fuhh macam menarik jer kan dengar.. Tunggu mama buat nanti ok. Dah tengok video mama makan Thunder Chic ni tau. Memang super duper sedap, pedas dan yang best rasa creamy keju tu memang woww sangat. Tambah masa makan tergigit isi ayam lembut memang lain dari yang lain lah. 


Sebelum mama terlupa mama nak bagitau pihak Thunder Chic sedang mencari agen untuk memulakan perniagaan Thunder Chic. Bagi mereka yang ingin menambah pendapatan sampingan boleh mencuba dengan menjadi agen jualan Thunder Chic ni yer. Dengar kata keuntungan mencecah 15% - 20%. So cepat yer yang mana nak jadi agen sebab pengambilan agen adalah terhad. 


Sebotol Thunder Chic berat sekitar 240g dan harga hanya RM18.00 sahaja. Murahkan!! Bagi yang ingin membeli boleh dapatkan segera dan boleh hubungi nombor telefon di bawah yer. Mama gerenti korang makan Thunder Chic ni sekali makan pasti nak lagi!! 

Untuk maklumat lanjut dan pembelian boleh hubungi :-

Email : thunderchic.hq@gmail.com
Telefon : 013-681 8753

Love,
/>

You Might Also Like

2 Comments

  1. Waduh... menggoda btl, mula2 ingat apa kah... rupanya mcm sos tp ada isi .. kira mcm sambal la ye

    ReplyDelete
  2. Wahhh kena cari ni...harga pun ok tu. .

    ReplyDelete

Like us on Facebook