Product Review

LAB 11 Full Lift Shampoo & Soft Mask | Khas Untuk Wanita Yang Mempunyai Masalah Rambut

12:16 AM

Rambut adalah mahkota wanita yang paling penting untuk semua wanita diluar sana. Walau mama sendiri bertudung bukannya mama tidak menjaga rambut dengan sebaiknya. Jadi penjagaan rambut sangat penting dari memilih set penjagaan rambut yang terbaik agar rambut tidak mengalami masalah seperti rambut gugur, kelumumur, berminyak, bercabang dan lain-lain lagi. Apabila umur semakin meningkat rambut makin kekurangan nutrien dan mulalah rambut mengalami keguguran selepas bersalin. 


Pada minggu lepas, mama berkesempatan menghadiri satu majlis exclusive private preview product LAB11 Full Lift di Eco Sky Business Lounge Kuala Lumpur. Untuk pengetahuan semua, jenama produk LAB 11 merupakan pakar pengalaman rambut dan kecantikan di Malaysia hampir 18 tahun dalam industri ini. Mempunyai 11 buah cawangan saloon HairStory, 1 HairStory Academy, 2 SugarNail saloon dan 1 FaceStory outlet.


Dengan visi Global Story ini memupuk dalam dunia kecantikan serta keyakinan kepada semua lapisan masyarakat. LAB 11 merupakan platform dengan menawarkan rangkaian produk rambut dan kecantikan yang bervariasi dari atas kepala sehingga hujung kaki. Antara produk LAB 11 adalah LAB 11 Full Lift Shampoo dan LAB 11 Soft Mask. 

LAB 11 sangat bagus merawat rambut yang masalah seperti anti kerinting, kelemumur, kawalan minyak, pertumbuhan rambut baru, perlindungan haba, rambut keras dan boleh digunakan untuk kegunaan harian, kata CEO dan Founder GlobalStory, Derick Ooi. Menariknya LAB 11 ini telah membuat kajian semenjak dari tahun 2016 dan produk LAB 11 ini menggunakan bahan yang semulajadi, minyak pati dan 11 jenis asid amino, bebas wangi dan bebas bahan kimia yang bahaya.



Antara bahan-bahan yang digunakan dalam LAB 11 Full Lift Shampoo dan LAB 11 Full Lift Soft Mask adalah :-

WATERCRESS
  • Tinggi dalam Vitamin C
  • Menguatkan akar rambut
  • Menggalakkan rambut yang sihat
  • Membersih kelenjer sebum 
CASTOR OIL
  • Membantu kulit kepala menyerap nutrien lebih cepat
  • Mengurangkan keguguran rambut
  • Meningkatkan ketebalan rambut
  • Kaya dengan asid lemak dan omega 6
  • Melembapkan rambut dan menebalkan rambut
ARGAN OIL
  • Merawat hujung rambut
  • Mengurangkan rambut rosak
  • Membaiki kerosakan rambut dan merawat rambut
  • Memberi rambut bersinar
PEPPERMINT ESSENTIAL OIL
  • Meningkatkan peredaran rambut pada permukaan kulit kepala
  • Mengurangkan keguguran rambut
  • Menggalakkan pertumbuhan rambut baru
  • Sesuai untuk semua jenis rambut dan kulit kepala
  • Menghidrat kulit kepala kering
EUCALYPTUS ESSENTIAL OIL
  • Merangsang folikel rambut
  • Mengurangkan keradangan kulit kepala
  • Menggalakkan pertumbuhan rambut
  • Mengurangkan kegatalan kulit kepala
LIME ESSENTIAL OIL
  • Melembapkan kulit kepala dari dalam
  • Mempercepatkan mengurangkan minyak pada rambut
  • Menghilangkan kelemumur
  • Merawat kulit kering dan gatal
SWEET ORANGE ESSENTIAL OIL
  • Merangsang pertumbuhan rambut baru
  • Menjadikan rambut berklat dan menawan
  • Mengurangkan kelumumur
 LAB 11 Full Lift Shampoo dan LAB 11 Full Lift Soft Mask 


LAB 11 Full Lift Shampoo - mengandungi ekstrak air semulajadi untuk memberikan sulfur, zink dan magnesium ke rambut. Hasilnya akar rambut lebih kuat, meningkatkan ketumpatan folikel rambut dan menguatkan rambut agar rambut kelihatan beralun. Selain itu, rambut akan berasa lebih ringan selepas mencuci dan kelihatan lebih tebal. Rambut bukan sahaja sihat malah menyegarkan dari bahan-bahan yang semulajadi dari shampoo agar dapat mengurut kulit kepala semasa mencuci.

Cara penggunaan hanya picit shampoo pada tapak tangan. Kemudian lumur shampoo pada rambut dan urut seluruh kulit kepala dan rambut sehingga berbuih. Akhir sekali bilas dengan air bersih. 

[REVIEW]
Mama suka dengan LAB 11 Full Lift Shampoo ni memang best guna dan bau wangi lemon dan orange gitu. Tekstur shampoo putih jernih dan yang bestnya shampoo LAB 11 ni tidak berbuih banyak kira berbuih biasa jer. Selepas bilas, mama rasa rambut tidak kering dan melembapkan rambut serta rambut jadi ringan terurus. 


LAB 11 Full Lift Soft Mask - Pelembut soft mask ini sangat sesuai digunakan selepas mencuci rambut diperkaya dengan minyak argan, minyak zaitun dan asid amino. Menggunakan soft mask ini untuk menghidrat dan merawat rambut bercabang, rapuh dan mengurangkan rambut kerinting serta keras. Ia mengawal rambut dari akar ke hujung dan ekstrak air semulajadi membantu untuk menguatkan akar rambut dan merapikan rambut agar rambut kelihatan lebih tebal. Minyak Argan mengandungi vitamin E yang tinggi membuatkan rambut lebih lembut, memperbaiki rambut dan memberi penampilan sempurna.

Cara penggunaan Soft Mask ini, selepas shampoo lap rambut sehingga kering dan picit soft mask dan sapu dari kepala hingga hujung rambut. Kemudian tunggu dalam 3 minit dan bilas rambut sehingga bersih.

[REVIEW]
Sejujurnya mama kurang memakai pelembut rambut sebab rasa berminyak tapi Mask Soft LAB 11 ni lain dari yang lain. Selepas pakai Soft Mask ni rasa tidak berminyak dan kulit kepala jadi bersih dari kelemumur. Paling mama suka soft mask ni sangat wangi dan rambut kelihatan lebih sihat, ringan dan tidak kering pada hujung rambut. 


Seminggu mama menggunakan produk LAB 11 Full Lift Shampoo dan Soft Mask ni terus mama jatuh cinta dengan produk yang menggunakan bahan semulajadi dan bebas dari bahan kimia yang bahaya. Dengan menggunakan minyak pati dalam shampoo dan soft mask ini memberikan rambut lebih sihat dan bersih dari kelemumur. Setiap hari asyik bau rambut sendiri jer sebab wangi dan lembut. Manakala packaging botol shampoo dan soft mask ni pun mudah digunakan hanya picit sahaja dan mudah dibawa kemana sahaja. 

Untuk maklumat lanjut mengenai LAB 11 ini boleh layari :-


Love,
/>

You Might Also Like

4 Comments

  1. Nanti nak cuba la rangkaian shampoo dan conditioner daripada brand ni

    ReplyDelete
  2. macam-macam yea untuk penjagaan rambut kita nii..memang penting pun..kalau ada masalah diri sendiri yang runsing

    ReplyDelete
  3. akak pun tengah mencari shampoo yang sesuai dengan rambut ni...kotlah lab11 ni ok..nk try jugak

    ReplyDelete
  4. macam best produk ni..boleh masukkan dlm wish list ni..sebab kadang2 rambut murni ni suka rosak juga

    ReplyDelete

Like us on Facebook