Resepi Noxxa

Sambal Sardin Homemade Noxxa

12:03 PM

Salam tengahari.. Hari ni aku cuti.. biasalah dah jadi ibu & anak sekolah ni 1st day diaorang sekolah mama kena cuti.. uhukk.. tahun depan 2 orang sekolah.. heheheh. nasib 2 jer.. kalo mak banyak anak camner.. hahaha.. korang masak apa.. aku tak masak hari ni.. macam takder idea lagi.. tapi aku nak share resepi yang aku masak kemarin.. kan kemarin aku buat sardin homemade.. rasa macam sardin tin tu.. sejibik sejebon lah.. cumanya kita buat sendiri takder bahan pengawet.. insyaAllah bersih yer..  untuk pengetahuan korang tulang dia pun hancur tau.. tak caya?? korang nak beli dari aku?? boleh jer aku jual.. erkkk ada permintaan ker??

Jom tengok resepi sambal sardin versi Mama Jue..

Bahan-bahannya :
* Ikan sardin 
* Cili blender
* Bawang putih
* Sedikit halia
* Bawang besar
* Cili padi

Cara-caranya :
- Tumiskan bawang putih & halia sehingga kekuningan. Setelah itu masukkan cili blender. Masak sehingga pecah minyak
- Masukkan kuah ikan sardin gaul2 sehingga sebati.
- Setelah itu masukkan bawang besar & cili padi. Perasakan dengan garam.
- Akhir sekali masukkan ikan sardin dan gaul sehingga sekata

Sambal Sardin Homemade Noxxa


/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook