Officially I'm Pregnant!!

3:19 PM

Korang pernah ingatkan pasal mama pernah update pasal Sindrom Apakah Ini? Yeahh itu sindrom betul sangat lah.. Mama Pregnant!! hahaha.. memang tak sangka sebab takder planning langsung.. Orang kata rezeki kan.. mama kalo period delay memang sah confirm pregnant la.. patut la that time ngantuk giler macam letih membanting tulang jer... Delay masa tu seminggu jer check guna pregancy check dah double line.. huyooo clear plak tu.. orite orite.. termenung kejap.. sebabnya baju barut semua ntah kemana mama simpan.. takper lambat lagi.. buat buku merah pun belum.. hehehe..

Ada kawan2 rapat & kenalan tahu pasal mama pregnant.. dekat fb pun mama just update hint2 contoh macam terpaksa lah mama cari baju kembang2 + seluar kanggaro yang 5 tahun lepas.. heheheh nak cerita macam ni tunggu hari jer nak update.. kali ni alhamdulillah bertambah2 berat badan.. kwang kwang kwang.. yang tak menahan semua baju dah sendat.. seluar tak payah pkai belt.. jeans boleh masuk tapi senak perut mama oihh.. 

Ni mama check pada 28 Feb yang lalu.. clear 2 lines tu.. 

Untuk hamil kali ni mama tak banyak ragam.. cuma kuat lena tu ntah apa habit yer.. giler kuat lena.. yang tak menahan lepas makan lena.. cmner berat tak hover!!.. penat tu biasa lah.. pernafasan dah agak laju... Tapi maybe pembawakan baby kali ni mama betul2 teruk dengan eczema kat lengan jer.. part tu jer.. part lain takder.. Ya Allah patut la.. sebelum ni takder ni tetiba jer ada.. mama pregnant rupanya.. Yang ke 2, mama keluar tak suka pakai mekap!! Huwaa memang selebet la mama.. pernah mama dah mekap2 sekali nak keluar mama cuci abih mekap & keluar tanpa mekap.. haperkah!! tak pernah dibuat mama tau.. Yang  ke 3 mama giler makan daging... daging.. daging.. kalo tak mama hantu ikan.. tapi kali ni mama nak muntah bau ikan.. laksa yang mama suka makan tiap2 minggu pun mama tak lalu.. bau laksa mama nak uwek.. huiyoooo memang pelik.. hahahah.. yang ke 4 takder apa kot simpton teruk-teruk sangat cuma nak muntah2 tapi tak muntah tu biasa lah.. mama makan jer buah2 tak bagi payau mulut ni.. Alahai bertabah la mama lagi 34 weeks lagi.. 10 Mac ni dah masuk 7 weeks.. banyak bulan lagi mama nak kena tempuhi ni... 

Ini vitamin kawan baik mama.. Obimin & Cal mag d.. cukup 12 minggu mama akan makan set salindah.. kali ni tak nak beli 1 set.. better mama beli B1-B6 jer.. sebab lepas pantang ada ubat lain nak makan.. 

Mama agak terkilan dengan seseorang ni.. Yer mama kan dah tak keje.. & tetiba mama pregnant dia bleh cakap.. u tak keje & then u pregnant u tak rasa tambah bebanan kat u ker? Ya Allah baby ni rezeki.. setiap anak adalah rezeki masing-masing.. tak payah la u cakap macam tu.. I bukannya mintak duit u nak besarkan anak i kan.. Mama abaikan jer orang macam tu.. yer la dia pun belum kawin lagi.. biarkan.. apa-apa pun korang doa-doakan mama sihat sepanjang hamil kali ni.. doakan mama dapat anak perempuan yer.. Mana la tahu rezeki kali ni.. Amin.. 

Love,
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook