Tips

Tips Tampal Roadtax Tanpa Melekat Pada Cermin Kereta

12:19 PM

Pernah mama baca pasal tips tampal roadtax kat cermin keta siap ada tips nak tanggalkannya bukan.. Tapi macam mama ada punya cara sendiri.. hahaha lain orang lain cara kan yer tak.. okey mama punya cara senang sebab memang mama tak lekat langsung kat cermin keta.. so cermin keta mama & en papa punya keta memang licin suci gitu tanpa ada lekat2 gam.. hahaha macam best jer bunyi..

korang tahu tak plastik A4 yang kulit keras jernih tu.. alaaa untuk cover buku scrap masa zaman sekolah.. tapi mama sendiri pernah guna tau masa zaman sekolah tu.. hahaha buat awning tudung sekolah!! baik korang ngaku ada tak pernah buat macam mama.. giler pikir balik cmner la boleh terjebak buat awning guna plastik keras a4 tu.. kira pakai cun abis la tudung tu terbentuk.. puihh hahaha gelak lagi.. pehtu sekarang ada plak tudung awning tu macam ariani paredah kan.. ciss kalo tahu aku jadi tukang designer tudung pun kaya raya dah.. hahahha.. Dah jom tengok camner mama tampal roadtax tu..

Korang perlukan plastik keras A4 jernih keras ni, gunting dan roadtax baru.. hahaha tahun ke 4 renew dengan myeg sebab senang tak payah guna geran bagai.. geran pun ada kat bank lagi.. malas nak ambik.. alamat bank pun tak tau sebab kat kedah nu haaa

So korang buka roadtax dengan cermat tahap sayang giler yer lah roadtax ni mahai ok dekat 1k tau.. abis duit haku hokey!!! nangis!!

Kemudian tampal kat plastik keras A4 jernih tu.. ayat kebenda ni.. hahh korang paham la.. kemudian gunting keliling roadtax kasi cun-cun yer.. lepas tu korang lekat la dekat car sticker untuk tampal roadtax kat cermin keta... kan mudah takder lekat gam bagai.. tahun depan nak renew tak payah duk toreh2 nak bukak roadtax lama tu.. betul tak..

Itu tips mama la.. kalo tips korang mama tak sure.. so selamat mencuba cara mama.. 

Love,
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook