Majlis Pembukaan & Penjenamaan Semula Brownies Monstr

10:02 AM

Siapa pencinta brownies dan cookies yang penuh chocolate silalah angkat tangan? Yeah ramaikan pencinta brownies dan cookies ni termasuklah mama. Fuhh kalau dapat makan rasa heaven sangat rasa kaya dengan chocolate yang sangat sedap. Anak-anak mama memang lagi sukalah brownies dan cookies ni. Ahad lepas mama berkesempatan hadiri satu majlis pembukaan dan penjenamaan semula Brownies Monstr di Bangi Selangor. 


Sejarah Brownies Monster ditubuhkan bermula pada tahun 2017 dengan hanya mengeluarkan Brownies Monster sahaja. Kemudian pada tahun 2018 pula mula mengeluarkan produk-produk lain yang berasaskan coklat iaitu The Kookies Monster dan untuk tahun 2019 mula memperkenalkan Rocky Road Monster yang mendapat sambutan dari orang ramai.

Semenjak tahun 2012 lagi Puan Fatin menjual Kek Buah Kukus ketika bulan Ramadhan sahaja dan jualan Kek Buah Kukus pada bulan Ramadhan boleh mencecah ratusan ribu ringgit kerana atas sambutan yang amat menggalakkan. Jadi, jualan Kek Buah Kukus ini telah menjadi tradisi untuk dijual ketika bulan Ramadhan bagi menyambut sambutan Hari Raya sahaja. 


Menurut Puan Fatin atau dikenali sebagai "kakak monster" memberitahu bahawa jenama Brownies Monster memerlukan penjenamaan semula dari segi nama, logo supaya dapat menyesuaikan dengan keadaan pelbagai produk Brownies Monster dengan  permintaan yang semakin meningkat setiap hari. Oleh itu, Puan Fatin mendaftar jenama Brownies Monstr di Myipo untuk mendapatkan trademark bagi mengekalkan produknya di mata pelanggan.

Terdapat empat produk di bawah Brownies Monstr ini iaitu :-
  1. Brownies Monstr | Senior Pack RM18 / Junior Pack RM10
  2. The Kookies Monstr | Maxi RM18 / Mini RM10
  3. Rocky Road Monstr | RM16
  4. Kookrunch Chocojar Mini Monstr | RM17


Semenjak penubuhan Brownies Monstr ini terdapat seramai 400 lebih agent dibawah mereka. Yang paling menggagumkan adalah salah seorang agent Brownies Monstr ini antara paling muda iaitu 16 tahun dan adik tersebut juga merupakan agent paling tinggi jualannya. Memang terbaiklah anak-anak muda berniaga dengan hanya menjual Brownies Monstr sahaja tapi jualan keuntungan mencecah sehingga 4 angka.

Bagi yang ingin membeli produk Brownies Monstr ini boleh hubungi Agent Brownies Monstr di Brownies Monstr Agent List Oh ya jika pembelian dengan agent boleh juga beli melalui pos dan juga COD (Cash on delivery) berdekatan dengan tempat korang nanti. 


Penjenamaan semula dari Brownies Monster ke Brownies Monstr

Dengan penjenamaan semula Brownies Monstr dari segi warna Mustard yang ceria, logo yang nampak international, maskot yang comel serta packaging yang terbaik akan memberikan produk Brownies Monstr terus melebar perniagaan ini ke luar negara. Sesuai sangat dengan tagline brownies ini "bringing chewy gooey to yooey"  di mata penggemar brownies. 

Puan Fatin dengan produk terbarunya Kookkrunch Chocojar Mini Monstr

Alhamdulillah mama dah mencuba ke empat-empat produk Brownies Monstr ni memang sangat sedap dengan limpahan chocolate yang tidak kedekut. Bayangkan kami anak beranak berebut yer makan brownies, kookies, rocky road dan chocojar yang sangat sedap tu. Lepas ni mama kena beli lagilah untuk anak-anak mama makan. Gerenti ketagih tau kalau dah makan Brownies Monstr tu especially kookies monstr tu sampai tak boleh berhenti makan. 


Sekali lagi diucapkan tahniah kepada Puan Fatin dan juga team Brownies Monstr di atas penjenamaan semula produk mereka. Semoga perniagaan Brownies Monstr ini terus berkembang dan maju jaya dalam dunia perniagaan makanan melibatkan chocolate ini di mata dunia. Untuk pembelian terus dari HQ boleh tekan link ini [Saya nak beli produk Monstr!]

Untuk maklumat lanjut boleh layari :-


Love,
/>

You Might Also Like

5 Comments

Like us on Facebook