Jangan Ciplak Karya Orang!!

11:32 AM

Sebenarnya ini bukan pertama kali orang ciplak hasil karya orang di blog ni.. dah banyak kot tapi mama tak ambik port sangat la sebab depa print screen so kita still kenal background blog tu memang hasil dari blog mama yang sendu nih. Yang paling tak menahan baru2 ni.. perghhhh ko curi gambar aku seketul siap ayat2 pun hang copy cat.. pehallll.. sumber plak tak menahan dari sumber mana2 ntah.. Chek oiiii aku ni update benda ni dah lama dari tahun 2014 lagi.. pehtu ko pun nak ada blog tak tahu nak taip semua pakat copy paste jer lah ehh.. hmmm orang macam ni memang tak ader etika langsung!! memalukan... bukan dari blog aku jer.. blog yang lain pun ramai.. kalo ko setakat ambik gambar aku tak kesah sangat tau ni tak semua ko balun.. ni mesti masa exam main tiru ehh.. kang aku kata macam2 kang lagi dasyat mulut aku ni keluar.. 

Please la walaupun aku tak letak watermark sebesar-besar alam tapi itu dari hasil kerja aku tau tak!!! ko ingat aku ni buat benda senang ker.. tapi ko yang mencuri hasil kerja orang senang ehhh.. Aku punya susah susun bahan2 semua siap snap segala step by step dan perah otak aku nak karang ayat.. tup tup ko copy masuk blog ko.. perghhhhh yang tak menahan sumber tu.. aiiishhhhh berbulu mata aku tengok pinggan corelle european herb & dapur aku yang cantik tu.. Orang lain kenal dohh tu semua hasil kerja aku beb!!! Pehtu ko share plak kat FB ehh sampai 14k.. ker memang ko giler traffic.. tu lah orang nak buat blog ko pun hegeh nak buat kan.. tapi meniru ajer.. 

Korang tengok laaa sumber tu Haruman Luqman.. sesuka hati nyerr.. 

tengok la tekan link versi blog ke blog dia.. perghhh pergh perghhh baper kali pergh tak tahu la..

Kengkawan aku semua marah sebab depa tahu ni memang hasil karya aku tapi orang lain curi.. yang tuan owner buat comel2 lagi lah sakit mata.. huhhhhh.. tak per ko nak curi ker apa ker.. tapi jangan sampai orang report kat google pasal blog ko tu.. setakat blogspot memang orang boleh tindas tau.. dekat page fb ko nak kena scam ker?? Orang macam ni memang takder rasa malu + tak tahu etika langsung pasal blog.. buat kecoh boleh!!!... piiirahhh.. Ni hasil update mama since Nov 2014 http://www.mamajue.com/2014/11/murtabak-roti-daging.html.. alaaa dia update awal tahun ni.. huhhhh ntah la orang macam ni tak tahu nak cakap apa lagi... tunggu dan lihat jer lah!!!


Love,
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook