Resepi Daging Goreng Kunyit Yang Sangat Mudah

12:01 PM

Dah lama tak update pasal resepi masakan. Setiap kali raya mesti mama makan daging masak kunyit. Kat Kedah time raya memang makan daging jer lah. Belah Johor susah nak makan daging sebab depa makan ayam. So balik kedah memang makan daging puas-puas. Heheh tambah daging goreng kunyit ada lemak-lemak pulak lagi lah fuhh mengemukkan. hahaha. baru-baru ni mama beli daging tapi tak la sesegar daging yang lepas sembelih kan. Boleh la lepas kempunan.. Jom tengok resepi daging goreng kunyit yang sangat mudah. Ini cara mama yer cara korang maybe macam lain. 


Daging Goreng Kunyit

Bahan-bahan :-
  • Daging *perap dengan serbuk kunyit
  • Bawang putih
  • Halia
  • Bawang besar
  • Cili padi
  • Garam & Perasa
Cara-caranya :-

Rebus daging berulang kali sehingga daging lembut. mama buat 2-3 kali sahaja

Kemudian tuang minyak dan masukkan bawang putih dan halia. goreng sehingga wangi

Selepas itu masukkan bawang besar dan cili padi gaul sehingga sekata. Boleh tambah sedikit air untuk kuah. Dan masukkan garam dan perasa. 

Siap Daging Goreng Kunyit yang sangat mudah dan sedap.

Selamat mencuba...


Love,
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook