Susu Karihome Membantu Meningkat Perkembangan Sistem Imun Kanak-Kanak

10:54 PM

Tahukah korang, sistem imun adalah salah satu fungsi tubuh yang sangat penting. Tanpa sistem imun, maka mudah sekali badan diserang penyakit yang disebabkan oleh bakteria dan virus. Sebab itu, amat penting anak-anak kita mempunyai kekebalan tubuh yang kuat untuk menghindari penyakit sepanjang pembesaran mereka. Seperti anak mama Qiesya pun kerap mengalami selsema berlarutan sehingga sebulan. Ini disebabkan Qeisya mudah terkena penyakit.


Selain sistem imun, kalsium juga amat penting dalam pembesaran serta perkembangan anak-anak terutamanya dalam pembentukan tulang dan gigi anak-anak. Sebab itu pengambilan susu yang betul dan lengkap dengan nutrisi yang diperlukan untuk tubuh badan mereka perlu dititkberatkan. Susu kambing misalnya, menawarkan kalsium semula jadi yang tinggi dan mampu mencegah masalah pereputan tulang. Susu Kambing Karihome ini mengandungi lengkap nutrisi untuk pertumbuhan kanak-kanak seperti protein, vitamin dan mineral.


Susu kambing terbaik yang ada dipasaran adalah Susu Kambing Karihome. Diimport dari New Zealand, ia dipasarkan di banyak negara termasuk Australia, Perancis, United Kingdom, Itali, Singapura dan Malaysia. Menariknya, Karihome adalah rumusan susu kambing yang pertama seumpamanya di Malaysia dan satu-satunya menjalani dua kajian klinikal, satu dari New Zealand dan kedua dari Eropah. Oleh itu, pengguna terutamanya ibu-ibu di luar sana tidak perlu bimbang untuk mengguna susu kambing Karihome.


Antara kelebihan yang ada pada susu Karihome adalah ia mengandungi nutrisi semula jadi yang tinggi dan lengkap yang amat diperlukan bagi kanak-kanak yang sedang membesar dan memerlukan keperluan kalsium yang mencukupi untuk perkembangan tumbesaran mereka. 

Susu kambing Karihome ini menyediakan keperluan kalsium mengikut peringkat umur anak-anak iaitu: 
  1. Karihome 3 Goats Milk Growing-Up Formula bagi kanak-kanak berusia 1 hingga 3 tahun 
  2. Karihome 4 Goats Milk Pre-School Formula bagi kanak-kanak berusia lebih 4 hingga 6 tahun 

Selain itu, Karihome diformulasi dengan Double Action yang dapat membantu sistem imun dan berat badan pada anak-anak yang mana kandungan seperti Nukleotida, Zinc, Selenium dan Vitamin E yang meningkatkan serta menyokong perkembangan sistem imun manakala CLA dan asid lemak rantaian sederhana (MCT) bagi menambah berat badan tanya menyebabkan masalah ‘obesity’. 

Susu kambing Karihome turut mengandungi Casein Phosphopeptide (CPP) yang membantu meningkatkan kelarutan dan penyerapan mineral seperti kalsium, besi dan zink. Begitu juga Taurina menyokong perkembangan otak dan fizikal anak-anak manakala Vitamin A pula menyokong perkembangan mata dan sistem imun yang baik.


Dadih protein susu kambing pula halus dan senang dihadam maka ia membantu mengurangkan masalah ekzema dan masalah penghadaman yang sering berlaku pada anak-anak yang sedang membesar. Jadi, gunakan susu kambing Karihome yang dapat memberi nutrisi keperluan mencukupi untuk anak-anak kita.

Jadi mama yakin dengan susu kambing Karihome ini dapat membantu tumbesaran anak dan memberi perlindungan dari mengelak penyakit berjangkit di kemudian hari. Oleh itu mama sarankan kepada ibu bapa di luar sana cubalah perkenalkan susu kambing Karihome ini kepada anak-anak yang tengah membesar. 

Love,
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook