Dapur Idaman Akan Menjadi Kenyataan...

11:49 AM

Assalamualaikum... Yehaa tak lama lagi dapur idaman akan menjadi kenyataan.. Kata tukang buat tu a.k.a abang Zaidan InsyaAllah 24hb ni boleh mula pecah.. memandangkan ada adik2 dia so cepat la kerja-kerja pecah memecah dengan cepat katanya.. kalo sorang2 dia buat.. alamatnya 2-3 minggu.. huwaa mesti sakit mata nanti masa tengah renovate tu kan...

Semua design aku dah pilih.. dari material sehinggakan design dapo tu aku la lukis.. tapi buruk bebenar la.. asalkan nampak bentuk udah.. huhuhu.. aku dah decide nak kaler MERAH & HITAM.. Jenuh jugak tukang tu nak mencari kaler kegemaran aku.. dekat umah aku ni aku sorang jer kaler macam ni.. erkk.. hahah yang lain semua tak mcm ni.. hahaha.. aku kan jiwa muda.. ngeh ngeh ngeh.. takkan la aku nak ambik kaler coklat  kan.. :p

Lebih kurang macam ni la aku nak buat nanti.. tapi table top jer dulu.. 

Lepas tu aku dah beli rail kat ikea.. so aku nak pasang mcm dalam gambar ni la.. siap bergantung2 gitu..

Ini pun sama.. Rail basket tu aku beli jugak sebab nak letak rempah2 dan bekas2 kecil macam dlm gambar ni.. poyo betul la mama ni.. kata en papa.. muhahah..

Yang shelf tu aku belum beli.. belum ada bajet.. RM129 tau menatang tu.. sabaq sat.. yang tempat lekat pisau tu nak beli tak tau.. ishhh kang aku beli jugak nanti ni.. hehehe.. IKEA nanti aku datang yer... ;p

* Hasilnya dapo idaman aku nanti, aku akan post kat blog aku ni.. :) kemas dapo pun tak abis2 lagi ni weh.. siap aku cakap kat tukang, jue nak tangkap gambar masa pecah,  lepas pecah.. masa buat.. semua lah.. sebabnya gara2 aku nak masukkan dalam blog.. ok mama POYO... sekian...

Pssttt : Moto En papa dah dapat.. sebulan duk dalam service centre honda tu.. kesian abg didi.. harap2 lepas ni jangan wat hal lagi.. matikkkk

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook