Congo Bar Lagi...

8:45 AM

Morning uolls.. hari ni dah Jumaat.. yepii.. suka tau kalo hari Jumaat sebab esok cuti.. Qebal lah paling suka.. pagi2 dah cakap mama esok saturday kita g tengok dinasour ehh.. adehh dia ingat rupanya.. korang tengok la esok sure dia bangun awal tau.. mama la tertunjuk dinasour kat pusat sains tu.. yanadeiii.. Qeram siap wooowww.. Qebal sukanya.. siap cakap sayang mama.. kalo g jalan sayang la.. cer tak g jalan mencik mama.. mama tak sayang Qebal.. huhh anak oii sabar jer dengan kerenah hampa kan...

Ehh semalam kan hari makanan sedunia kan.. betul tak.. ker aku yang salah ni.. petang marin en papa tanya nak makan apa.. ntah.. aku is takder idea nak makan.. so aku bikin 2 tray congo bars.. satu hat tabur kepingan badam.. satu lagi tanpa badam.. wess laju jer anak2 aku makan.. mama papa pun pulun makan tu jer untuk dinner.. kenyang wess.. ^______^ setahu aku congo bars ni 1 tray ni rega rm40 ka.. aku pun tak sure sebab tak pernah beli.. just baca orang2 jual jer.. aku ni kalo benda hat boleh aku masak better aku buat sendiri kan.. bahan2 pun mudah jer... ahhh kalo korang nak resepi ni boleh tengok di SINI

Tengah tunggu turn nak bakar.. ini tanpa kepingan badam...

1st tray dah siap.. aku kurangkan manis.. tak suka sangat manis2.. walaweh sedap.. hahaha

So kita potong macam ni.. tapi tak cantik la plak.. takper nanti aku nak g cari cutter dia.. 

En papa kata mama leh buat jual.. ishh mama malas nak timbang tepung & ayak tau tak.. kalo nak buat untuk makan pun mesti kena ada vitamin R baru boleh buat ok..

Happy weekends uolls... esok insyaAllah nak pergi Pusat Sains Negara... 

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook