Tukar Cermin Kereta Alza Di Doc Cermin

8:23 AM

Pertama kali mama tukar cermin keta ni.. Semenjak dari beli sampai sekarang memang mama ada apply windscreen insurance. Terfikir jugak penting atau tidak benda ni.. dah terjadi kat kereta sendiri baru rasa benda ni sangat penting!!! Kalau korang ada cash or jenis kaki swipe tak kesah.. aku ohh fikir banyak kali.. nasib ambik windscreen insurance kalo tak!!!! Nangis la tepi keta... hahahhaa.. 

Kemarin lepas hantar Qebal mama terus g kedai doc cermin kat Semenyih. Pekerja dia nak hantar mama balik sebab kesian kot tengok keadaan mama yang berbadan dua ni.. paham2 la dekat 2 jam setengah nak duduk situ sampai siap. En papa suruh mama tunggu biasa lah dia kata takut depa rongkah apa2.. en papa ni takut sangat tau!! Hahhaa.. so boleh la dapat pengalaman macam mana depa tukar cermin keta ni.. 

Sebelum tu depa siap snap2 gambar cermin semua maybe tu semua untuk bagi kat syarikat insurance kot.. Masa ni depa duk bukak getah keliling cermin tu.. mama ingat depa pecahkan cermin tu terus. Hahaha salah rupanya..

Agak susah jugak tengok diaorang buat dan akhirnya berjaya bukak cermin tu seketul..

Kemudian diaorang lapik plastik dan depa gosok buang bekas getah tepi2 tu.. lepas tu depa vakum. Tip top la kerja depa 2 ni 

Ni sekarang depa tengah setting cermin baru..

Selepas itu taraaa siapppp... dekat 2 jam lebih skit la.. mama kat situ berpeluh2 jugak hahahah.. 

Lepas ni sapa yang beli keta baru make sure korang ambik la insurance untuk windscreen ni tau.. penting giler.. memang benda ni kita tak tahu bila terjadi.. tapi kita standby jer.. Alhamdulillah settle tukar cermin keta baru.. di Doc Cermin ni siap ada warranty setahun tapi kalo bocor ker masuk angin ker dpt la warranty tu. kalo kena batu dan pecah jugak tak bleh aaahh.. ohh scary!!! 


Love,
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook