3rd pregnancy

Sangkut MGTT & Check BSP 4x

12:06 AM

Pengalaman mengandung setiap anak berbeza bukan.. Sapa cakap mengandung ni senang.. ada yang senang ada yang susah. so depends pada seseorang. Mama pun tak terkecuali kali ni. Allah nak tak nak bertabah jer lah hadapi.. Mengandung sekarang tak macam zaman qebal & qeram. Kena buat MGTT minum air gula tu 2x sekarang ni.. ppfffttt.. haishhhh nak tak nak kena telan jugak walau manih melecaih!!!

Al kisah pasal MGTT mama masa 15 minggu ok result sebelum puasa 4.7 jer bacaan.. lepas 2 jam minum tetiba darah tu beku. Korang tahu nurse suruh mama repeat balik minum!!! Whattttt mama ketegaq tobat tak mau minum aihhh.. gggrrrr.... punya ketegaq tak mau ok.. so nurse cakap takper tunggu masa 28 minggu.. Lepas jer minum kali ke 2 mama tak ngelat terus telan sekali guih jer.. hahaha.. dan keputusannya naik mendadak 9.3 hambek kauuuu.. tak pasal2 Isnin lepas mama dapat call dari nurse.. nak nagis.. of coz la sebab penat!!! penat nak ulang.. tak lalui mama dah nagis dulu.. kalo cakap dengan en laki dia cakap sabar la nak buat mcm mana.. amboiiii camtu jer la jawapan yang skit tak memberangsangkan tau tak!!!.. 

Bacaan cantik giler naik mendadak kan.. 

Dah kantoi dekat MGTT apa lagi kena la buat BSP 4x ulang alik klinik.. ohheemmmgeee sangat penat nak drive putar2 stereng g klinik.. mmg la drive keta bukan naik moto pun.. tapi tetap penat nak drive, jalan pergi klinik.. Allah rasa stress!! kalo check Blood pressure ni kompom tinggi.. hahahahh.. So malam tu mama dah posa tak makan apa.. bangun pagi pun tak makan.. kul 8 pagi dah ada kat klinik siap cucuk tu kejap nak mampus.. dapat result balik makan.. kul 11.30 pulak.. dah la time tu kelam kabut uruskan Qebal siap pergi sekolah.. mama keluar pi terpa kat klinik.. pehtu balik siap qebal pehtu keluar terpa pergi hantar sekolah pulak.. ohoiii boleh terberanak mama dalam kereta macam ni!!! Bacaan hari ni BSP 4x agak naik.. gilerr lahh tak makan pun naik.. 8 pagi 4.7, 11.30 pagi 5.0, 4.30 petang 6.2 last sekali 9.30 malam 8.8!! Apakah yang mendadak semacam!!! padahal kan dari 4.30 petang ke 9.30 malam mama sanggup tak makan & minum air kosong jer.. Huwaaa muka mama toyer nak marah ada nak nagis pun ada.. tapi mama cuba gelak2 relax2 chill2.. hahahah ppffftttttt... korang bayangkan muka mama bengis mcm mana ni!!! macam nak makan orang tau dak!!! hahahhahah

So nak tak nak esok mama memang ada check up kat klinik + kena jumpa doc.. hmm apa pulak lepas ni.. kena tanya banyak2 la apa jadi lepas ni.. haishh risau ok.. nasib 31 minggu dah.. kalo kata sangkut mgtt masa 15 minggu dulu mau mama punya bebai tak cukup tanah.. hahahha.. ok lah doakan mama yer.. Nenite nak tido dulu penat!!!


Love,
/>

You Might Also Like

1 Comments

  1. Sis.. Sy mgu keenam kna bps😭😭😭.. Result mgtt 9.4

    ReplyDelete

Like us on Facebook