Gadget

New Gadget | Huawei P9 Lite

1:27 AM

Alhamdulillah tercapai jugak nak beli new phone. Almaklum la phone yang ada sekarang dah hampir 2 tahun. Tanda-tanda sakit dah kelihatan kat phone lama mama tu. Hahaha.. Sebenarnya sayang sangat tab tu tapi dia asyik restart & heng jer terus tukar. 

Memula tu mama aim nak beli Vivo V5 yang dutanya Siti Nurhaliza tapi kan mama ni ntah la penyakit apa tak tau. Sampai jer kedai kata ok nak beli tapiiii angkat letak angkat letak. hurmmm macam sayang duit nak beli. hahaha teruk nau.. last-last mama rembat Huawei P9 Lite saja.. jadilah untuk buat kerja blogger mama ni kan. Untuk phone kali ni mama beli hasil duit blogging mama.. Mama malas nak mintak en papa yer lah kan dia dah bayar duit kereta & credit card mama.. cukup la tu.. huhuhu.. 

Nice box Huawei ni.. Solid & black colour

Dalam box semestinya ada phone, charger, cable, ear phone, buku panduan & card warranty.

Mama pilih colour gold sebab tu jer ada.. bedasah la.. Untuk camera belakang 13 MP dan camera depan 8 MP ok la tu untuk mama buat kerja blogging mama ni.. lepas ni mama kena simpan duit review nak beli camera pulak. hahaha.. selagi tak dapat mama nak dapatkan jugak camera baru.. nanti nak pergi beli mesti rasa macam tak nak beli.. hahaha tahu sangat perangai mama tu.. LOL

Welcome Huawei P9 Lite. Please be nice ok!! Selamat Berkhidmat.. 


Love,
/>

You Might Also Like

9 Comments

  1. wahh bestnya...dpt beli phone pakai duit blogging..sharelah tips mcm dpt duit blogging banyak

    ReplyDelete
  2. wah bestnya hp baru, orang ckp gambar cntik huawei P9 ni.

    ReplyDelete
  3. patu laa terbau kedai smpi ke sini ;-)

    ReplyDelete
  4. best kan huawei p9 ni? suka sangat kamera dia. yg x pro macam saya pun boleh snap gambar cantik. haha 😁

    ReplyDelete
  5. P9 is the best option untuk orang yang suka photography. Camera terbaik dan cantik.

    ReplyDelete
  6. bestnya mama, doakan Ummi dpaat tel baru jugak okay.

    ReplyDelete

Like us on Facebook