Rumah Mampu Milik vs Rumah Mampus Nak Bayar

3:57 PM

Ingat tak pasal aku nak beli rumah mampu milik Villa Kesuma tu.. hahh nindia entry luah perasaan namanya ni.. Ehh korang nak tahu tak aku rasa macam dah kena tipu.. aahhh tipah tertipu bang tipah tertipu.. ehh asal nama tipah plak aku kan Jueliza.. hahhaha dah mengarut aku ni.. meh ni aku nak citer pasai pa aku rasa aku kena tipu.. ^___^

1st aku beli rumah ni sebab aku rasa rega memang boleh la bagi orang yang bukan ado2 macam aku nih.. muahhaha yer lah dah ada komitmen banyak kot kan kena pikir lah banyak lagi nak bayo khen.. so hari sabtu aku g lah untuk tahu lebih lanjut pasal booking & nak try submit loan.. hahhh time tu lah aku rasa mcm kena tipu hidup2 hokeh.. meh ni nak citer.. masa utk booking tu dia ada 2 option.. yang pertama dia cakap if nak rega umah 220k.. u kena cari lawyer sendiri utk s&p segala mak nenek & bayar 7k.. setahu aku la kan benda2 ni almostly pemaju yang urus tau.. ngek2 aku bab2 ni aku tahu serba skit lah.. dan rega untuk semua tu takder la mahal okeh.. & then pemaju cakap if u tak nak bayar sndiri pasal lawyer kena ambik option 2.. hahhh ni dia option 2.. lawyer just bayar RM2400 jer.. tapiiiiiiiii upgrade pakej rega umah biasa 220k + upgrade 50k.. jadi 270k.. perghhhhh biar betik.. takder plak korang bagitau pasal ni.. masa nak bayar booking kena macam ni.. korang rasa apa.. hehhh dah la loan aku hanya lepas 200k jer.. pehtu kalo 70k lagi tang mana weh.. kalo 10% tu aku bleh cari.. ni untuk 70k memang tak la.. pehtu kalo loan kau lulus 200k.. memang sah2 la tak lepas utk submit loan kan.. sah2 musnah duit booking1k tu.. pppffffttttt.... masa tu lah aku dgn en papa fikir habis2san.. & we decide aku tak beli umah tu.. so next project renovate umah.. dah verangan nak buat shoe rack, wardrobe 1 bilik siap cermin tinggi.. kira leh buat model catwalk kat situ.. hahahha.. okeh berangan ntah bila buat.. ngeeeee 

Keciwa memang keciwa tapi fikir balik nak bayar umah sampai 35 tahun n rega lebih dr tu macam aku tak nak la ambik risiko.. takper maybe this is not my rezeki lagi.. insyaAllah 1 day kan.. cuma terkilan la kata umah kerajaan negeri selangor tapi macam ni... kata untuk orang melayu.. hakikatnya ... korang paham2 la sendiri kan.. 

Nasib ada umah dah.. inysaAllah mesti ada jugak nanti so tunggu jer lah.. macam mana la zaman anak2 kita nanti kan.. sure rumah dah jadi 1 juta.. adehhhhh.. ehhh ada datok mana mau sponsor tak.. muehehheh...


/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook