3rd pregnancy

Result BSP Kali Ke 3

9:44 PM

Hari Rabu baru-baru ni mama kena repeat lagi buat BSP kali ke 3.. Hehhh selagi tak beranak kena buat la.. So result pada hari Rabu tu tak cantik macam yang ke 2.. tak control sama. uhuk.. tapi still under control doc cakap. Lega doc cakap u just continue BSP 2 weeks untuk diet GDM jer.. lega lah jugak sebab tak perlu cucuk insulin bagai. penat kot cucuk insulin tambah-tambah nak dekat bersalin kan. Kalau sapa cucuk insulin lagi lah mama rasa seksa. Bayangkan sebelum makan kena cucuk. bulan posa tak leh posa.. kalo posa + tak cucuk maybe leh effect pada baby. scary kan.. 

Tak cun bacaan makin kui naik. tapi doc cakap kalau malam tu naik normal.. phewww risau mama kena warded jer uolls.. sapa mau jaga anak2.. ehh mama ni fikir diri mama dulu sebelum fikir anak2.. tapi dah namanya kita ni mak mesti fikir anak2 sampai terlupa fikir diri sendiri betul tak..

Kandungan mama dah masuk 35 minggu.. kalau ikut history mama pregnant sebelum ni, memang mama jenis bersalin awal. Masa Qebal dulu 35 minggu dah bersalin sebab pecah ketuban. hehehe.. malam tu ingat lagi boleh pi round jalan kat Danau Kota... siap kena perambat balik dengan kakak dia kata pi balik satgi kang bersalin kat sini.. esoknya dalam kul 10 pagi duk syok sembang2 poppp meletup pecah ketuban.. dengan tak makan + tak mandi lagi + tak kemas bag lagi untuk pergi hospital. terus pergi hospital takut kena beranak awal.. punya la takder ilmu time tu sepatutnya kena makan & minum dulu.. ni dah masuk Labour Room mana boleh makan & minum dah.. giler takder tenaga nak meneran hokey!!..

Mai anak no 2 mama kena pergi hospital awal sebab Qeram dah kurang bergerak. Doc induce mama dengan sebiji ubat induce.. pheww nasib laluan bukak tau kalo 3x induce tak bukak jugak laluan so kena czer.. nasib mudah jer masa Qeram.. tapi merasa jugak la sakit 5 minit 5 minit tu.. heheheh.. sebab masa Qebal tak rasa tau.. 6 cm pun tak rasa sakit huhuhu.. macam2 pengalaman kan.. lain anak lain ragamnya.. 

Kali ke 3 ni mama dah rasa brixton hick.. Brixton hick ni macam baby mengeraih dalam perut. Doc scan hari Khamis baru2 ni dan kepala baby dah enggaged.. Alhamdulillah tak breech sebab masa scan 26 minggu dulu still breech.. Kali ni pregnant tak sekuat abang-abang dia lah.. mama sendiri pun penat.. kekadang rasa nak meramu ayaq mata.. ntah la giler lembut hati macam hati tisu.. hari ni penat lain macam sampai nagis.. masuk bilik, on aircond & tido sampai tak hiraukan anak2.. siap bantai qeyau lagi.. ntah la pelik betul emosi kali ni lain macam.. Huhuhu sapa preggy mesti tahu macam mana.. huwaaa this is not me tau.. kalo korang tahu mama ni happy, gelak2, aktif tapi kali ni rasa tak kuat sangat.. Doakan mama dipermudahkan yer..  Amin.. erkk BSP kali ke 4 pada 5 October 2016 sempat ker idok kita tunggu jer.. 


Love,
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook