Cooking Lunch Box

CLB ~ Bubur Ayam ~

1:34 PM

Selamat tengahari korang.. dah makan lunch?? hari ni aku lunch bubur ayam.. walaweh bubur tu.. tetiba teringat2 tomyam yang Julia buat tadi.. takper2 next time leh cuba buat.. heheheh cuma prepare bahan2 jer.. itu pun ada kerajinan dalam diri cer penyakit M tu datang sure daku masak maggie jer nanti.. hahaha.. 

Aku dengan Julia dah janji pakat2 kongsi resepi menggunakan CLB - Cooking Lunch Box a.k.a periuk doraemon tu.. so aku pun google jugak la nak cari resepi hat mudah2 & cepat untuk masak dalam tu.. hehehe.. dah lama aku stop guna Noxxa.. kemarin nak masak nasi terkial2.. tu lah lama sangat tak masak kan.. ^____^

Pagi tadi daku bangun awal siapkan bahan2 untuk buat bubur ayam jer.. masukkan dalam bekas comel senang nanti nak masak kat opis.. 

Bahan2 yang daku siapkan.. isi ayam didadu, carrot didadu, bawang putih & halia dimayang.. dan tak lupa juga cili padi potong.. daku kan kaki pedas..

Masuk dalam bekas CLB tu.. 

Setelah 1 jam.. tadaaa... *kurangkan beras.. 1 pot kecik ni banyak pulak dapat.. lepas ni suku pot pun boleh + extra air.. 

Hoyehh jimat lunch aku hari ni.. ada orang nak belanja inform awal2 yer.. hehehhe

MamaJue & PapaMimi Story
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook