Company Trip Bangkok

Part 7 ~ Free & Easy

4:28 PM

Malam tu ingatkan nak berehat jer kat bilik.. dah pi tempat orang nak duk dalam bilik apa best kan.. so akak2 ajak g massage kaki & window shopping.. uhukk.. so memula jalan depan central world ni.. takut gak la sebab memang dekat dengan kes bom tu sebenarnya.. wess nak masuk mall depa akan check dalam bag memasing.. menyeramkan okeh.. pehtu dengar siren polis pun dah cuak jer.. pffftttt... 

Nindiaa central world tu.. besaq oiiii.. bukan 1 ni jer mall ada belambak mall jenuh nak masuk semua.. hahha ini tempat shopping orang kayo2 jer.. ngeeee

Lepas tu hujan terus balik hotel.. kami semua stay dulu kat lobby kununnya nak cari tempat massage kaki.. alaaa malam masih muda kan.. so tanya receptionist tu dia kata ada tempat massage & van hotel boleh bawak kami ke tempat tu.. n guess what kami semua terkena lah.. hahhh massage kaki jer sampai 600 bath.. hahhh memang tak laa.. we all nak yang murah2 dalam 100 or 200 bath jer.. apa lagi kita orang lari la dari situ.. hahahah.. sambil duk jalan sambil duk gelak kami 6 orang.. so ada kedai tepi jalan bersepah banyak.. dapat jugak la massage kaki.. ehhh sapa mai thailand tak massage kaki tak penuhi syarat orang kata.. hahhaha... 

laki bini mesti sebelah2.. en papa malas nak buat full body sebab malas nak bukak baju & seluar katanya.. so we all massage kaki je.. 

abaikan kaki demok aku tu.. kami cakap macam ayam & itik jer.. last2 aku taip kat google translate bm - thai untuk tanya tempat shopping menarik.. hahah baru la depa cakap tapi depa punya english hampa tak payah kata berterabuq milo.. asalkan paham sudahhhhh...

Esoknya bangun awal2 & siap breakfast.. ahhh bab breakfast, lunch, dinner nanti aku buat 1 entry ya.. almaklum la g tempat2 macam ni nak jumpa makanan halal susah kan.. nanti aku citer naa.. Pagi tu we all nak pergi MBK Mall sebab kat situ ada restaurant halal.. kira sekali harung la shopping kat sana.. ala setakat shopping tshirt thailand, fridge magnet, keychain.. gitu2 jer lah untuk bagi family & sanak sedara.. memula cadang nak naik MRT tapi ish ishh macam jauh pulak nak jalan padahal sebelah hotel jer.. dek kerana pakat masing2 malas nak jalan so kami ambik tut tut.. huhuhu... 6 orang naik 2 tut tut la.. pi mana jer pusing bandar bangkok hanya 100 bath sahaja.. boleh la tu daripada nak berjalan kan.. 

Hahh tut tut memang transport wajib di thailand ni.. menyenget dia bawak.. aku yang pertama kali seumur hidup naik rasa gerun pun ada sampai pegang kiri kanan takut terbalik.. hahahha.. 

nak ke MBK mall kena naik jejantas.. elehhh panjat pulak.. aku ni apa aja mesti nak snap.. nasib ada gopro sjcam aku tu..

Bangkok city ni memang sentiasa sesak penuh dengan moto, tut tut, kereta, bas.. tak jugak MRT.. sekali pandang macam KL jer.. 

Tut tut yang comel..

Ni lah yana restaurant dekat MBK Mall.. siap google tau makanan halal kat sini.. 

Sambil menunggu order... kita welfie dulu.. ecehhh 2 hero jer.. suami ku & suami kak siah.. 

Time nak makan siap waiter tu tolong snap kan.. heheheh makanan semua sedap2 belaka.. makan saja dekat 1790 bath.. hahhahaha makan apa la kan.. yang pasti tomyam dia sedap sangat2..

Masa shopping semua pakat berpecah.. nahh sampai terberanak 1 bag lah.. adehh adeh.. tengok la bagpacker ni cantik & murah2 jer dapat tawar 400 bath dari 600 bath.. jom pose ala2 omputih.. ngeee

Korang jangan tanya naper tak g Chatuchak, floating market.. sebabnya semua tu bukak weekend.. we all tak dapat pergi sebab tu.. hahh sudah sakit hati.. takper nanti pergi sndiri tapi makan tahun sebab daku ni suka g tempat orang cuma tak suka naik flight!!! aaaarrggghhhhh en papa next trip mana??? 

Ehh aku ada janji nak update pasal entry makan kat hotel kan.. after raya naaa.. apa2 pun aku ucapkan Selamat Hari Raya Qurban.. makan daging lembu jangan banyak kang sakit gigi.. ehh kalo nak lembut daging tu senang jer masuk jer dalam Noxxa.. hahahha sempat lagi aku promot Noxxa tu.. jumpa lepas raya yer... petang jap g nak balik Kedah ambik 2 boboy tu.. rindu sangat2 dah ni nak peluk depa.. huhuhu

Regards,
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook