Google Adsense

Alhamdulillah Google Adsense Dah Lulus

11:55 PM

Alhamdulillah benda yang dah lama mama tunggu-tunggukan. Dah banyak kali juga mama try apply.. Sebelum ni pernah cuba buat tapi sampai dekat masuk code html tu dah tergendala. End up tak tau nak buat terus terkubur kat situ. Sampai satu hari mama cuba suruh adik blogger Kataubaid tolong masukkan kod tu ke html. Lama jugak la nak approved tapi selalu dapat email asyik not approved. Sedih giler rasa macam give up.. Aduii bila lah nak lepas adsense ni.. Ada setengah orang sekali apply dah lulus weh. Jeles betul. 

Google Adsense ni mama pun tak tau sangat memula tu. Tapi sesiapa yang apply Google Adsense ni dan lulus tu memang satu kebahagiaan seorang blogger lah. Hahhh gittuuuu. Time ni la nak buat blog dengan duit USD pulak. hehehe.. tapi mama pun zero knowledge la pasal Google Adsense ni kena banyak belajar dan banyak bertanya pada orang-orang yang pakar. Mama ada modul pasal raja adsense ni tapi tak sempat nak baca lagi. Terima kasih kepada Wayne sebab sudi ajar the next step.. Hahah kesian kan mama ni nak masukkan iklan pun kena tanya yang pakar...

Ni salah satu email Google Adsense mama tak approved.. so kita kena update content kita balik.

Google Adsense adalah sebuah program pengiklanan Google yang memberi peluang kepada blogger atau website untuk menjana pendapatan melalui iklan-iklan yang diletakkan di ruangan homepage blog kita. Apabila pelawat masuk dan klik iklan anda, maka anda berhak menerima komisyen daripada Adsense. Mudah kan! 

Salah satu tips dia yang mama tahu word setiap entri kena melebihi 300 patah perkataan. Kemudian kalau ada entry yang wordless wednesday ker, giveaway ker sila kena delete kan sebab itu Google tak akan approved. Susah jugak sebenarnya itu pasal mama sampai 3x apply baru lulus. So korang kena rajin la merapu merepek kat entri blog korang yer.. Mama pun kekadang tak tau nak update apa mesti update press release jer dari client. Muahahah.. wehh ada anak kecik lagi la mama tak dan nak update yer.. Itu pun buat entri job time tengah malam tau.. sesiang jangan harap la mama nak buat memang kelaut ler.. Klik sini untuk mengetahui Rahsia Mudah Lulus Permohonan Google Adsense

Email pagi tadi buat mama happy yeaaa... Finally.. hahahah.. so lepas ni boleh mama buat duit dengan usd pulak. tapi nak cash out pun kena la tunggu 100 usd yer baru boleh.. jap duit usd berapa eh sekarang.. loklaq sangat sampai tak tahu nilai mata wang.. hahahhaa..

Nampak tak USD 0.00 jer lagi.. kita tunggu la baper lama nak beranak pinak.. dapat 1 USD sehari pun dah ok orang kata.. 3 bulan dah boleh cash out.. hehehe.. 

Iklan Google.. nampak tak..

Dekat sidebar tu pun iklan Google jugak.. 

Untuk blogger yang lain korang jangan sedih jangan give up.. cuba dan cuba lagi untuk lulus Google Adsense tau. Mama doakan semua kawan blogger mama akan lulus adsense dengan mudah. Amin... Mama sendiri pun kena banyak baca pasal Google Adsense ni. Nampaknya mama kena la rajinkan update blog kalau nak dapatkan traffic blog mencanak naik macam roket.. hahaha.. Berangan sungguh mama ni padahal sekarang update pun baby tengah meruntun kaki mama.. Alahai macam mana la mama nak update entri dengan aman.. Phewww.... Daaaaa.. 

Love,
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook