Beli Barangan Pre-Loved / 2nd Hand di Rengit & Pasar Karat Benut Johor

10:54 PM

Setiap kali balik ke Johor mesti mama dan en papa akan pergi ke Rengit. Yang menariknya kat Rengit ni ada jual barangan 2nd hand dari Singapore. Kira barangan ni semua original cuma di jual semula dengan harga yang murah sahaja. Cuma korang kena pandai cari dan pilih yang elok. Kalau siapa yang pergi sini boleh korang tawar menawar harga barangan tersebut. Dah banyak kali mama pergi ke kuala Rengit ni tapi tak pernah turun pun.. biasa lah ada anak kecik kan patah kaki skit la.. 

Sebenarnya mama nak beli walker jer. Malas la nak beli baru padahal kejap jer guna. Tambah Qeisya ni dah start memanjat so lagi lah tak berani letak dalam walker. En papa ajak pergi tengok dekat kuala di Rengit. Kat Rengit ni best skit banyak kedai dan kena rajin mencari barang apa yang nak. ada yang elok ada yang tak elok so memang kena pandai. Last-last ada jugak mama terembat beli benda lain untuk Qeisya. Meh tengok barang apa yang mama beli kat situ..

Ni hahh mama beli Playskool walker & ride.. masa en papa tengok cantik lagi.. so rembat la..

Boleh untuk bebudak belajar jalan. Masa beli ni ada la kotor dan habuk.. balik terus polish basuh terus nampak baru.. Harga playskool ni RM40 jer.. kalau baru mama survey dekat RM150 jugak la.

Barang ke 2 untuk Qebal & Qeram. kereta Lambhogini.. ehh betui ka eja tu hahah.. ni sebijik RM10.. ni kereta siap ada remote control tapi pepaham la remote dah rosak just kereta jer.. Boleh la bebudak tu memain. nanti bosan kompom depa campak jer..

Malam sebelum balik ke KL.. en papa ajak mama pergi ke pasar karat di Benut. Ok ini pun pertama kali mama pergi sini. Jauh jugak la dari rumah en papa. Kali ni dapat la pergi itu pun lari dari bebudak 2 orang tu. Hahaha.. bawak si kecik jer sebab dia tido. Pasar karat Benut ni dia bukak malam. Sampai sana mama ingatkan besar tapi tepi jalan jer. Hehehe.. So mama pi hanya cuci mata jer.. tak nak beli apa pun. Sekali pergi hahhh rambang mata en papa.. Mama depend pada barang jugak la kalau nak beli. Kalau tak elok mama tak nak la.. kalau elok mama mesti beli.. 


Kasut Crocs original. Elok lagi beb.. Harga pun murah RM20 jer.. 

Ini pulak meja mammot Ikea.. Hahh ini pun elok cuma defect skit dekat meja tu tapi no hal just nak tulis jer.. Kalau baru harga dia RM119.. tapi ini mama dapat RM30.. 


Hahh ni paling besar la en papa beli. Dia punya angkat letak + baper puluh kali tanya harga dan mintak tawar. Mama sendiri pun tak tahu ke"original" barang ni. tapi en papa kata basikal ni brand shimano.. mama survey harga memang mahal gilerrrr.. hahaha.. ada satu lagi basikal besar mongoose bike cantik tapi giler besar.. Qebal mana leh naik besar itu kompom en papa yang naik. Yang mongoose tu kalau baru harga lagi mencekik leher wehh.. huhuhu.. So en papa rembat jugak basikal ni dengan harga RM180. Jenuh sumbat dalam Alza weh.. hahahah..

En papa dah kata nanti balik Johor kompom dia nak pergi pasar karat tu lagi. Sesaja cuci mata memang best tapi mesti tersangkut beli punya. Kalau ada sen lebih lagi memacam nak beli... Kat sana memacam ada barangan rare yang 2nd hand tapi kena pandai cari dan pilih. Abang ipar en papa siap beli borong lagi. Huhuhu mama takut tengok dia beli tau tapi tak pa dia memang jual balik. Mau kata naik Hilux lagi banyak beli hahaha.. nasib naik Alza jer.. 

Love,
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook