Iqbal Haiqal

Mama Anak Tiga

2:48 PM

Sedar tak sedar dah 3 orang anak mama.. rasa macam baru jer bersalin dekat dak kecik Qeisya ni.. Kali ni mama tak nafikan agak mencabar nak handle 3 orang anak dalam satu masa. Yer lah 2 hero pun macam nak terkeluar anak tekak dah. Heheheh.. terus rasa mama serabut milo dengan abang2 Qeisya ni. Aduii macam2 la ferangai semenjak depa dapat adik. Yang abang Qebal memang dah paham.. cuma abang Qeram jer belum paham. kalo mai angin kus-kus dia mau dia cubit baby Qeisya tau. scary betul dengan Qeram ni.. Qeram ni saja buat mama geram.. hahahah

Iqbal Haiqal | 21 March 2009 - Abang Qebal tahun depan dah darjah 2.. kejap jer anak sulung mama ni.. Dia macam biasa kekadang tu manja dengan papa dia.. skit2 papa skit2 papa.. nagis kalah adik dia.. eeeiiii rasa nak debik jer tau.. bab jaga baby Qeisya dah boleh harap.. tapi gitu2 la.. Bab baca buku Allah rasa mama boleh jadi hulk la dengan dia.. anak jantan ni kuat main.. gggrrrr... tunggu la mama abih pantang ni hang siap la Qebal.. 

Iqram Haqimi | 7 December 2011 - Abang Qeram pulak tahun depan dah masuk tadika.. lagi satu tahun dah darjah 1.. ehh cepat la budak2 ni besar.. Qeram macam biasa lah asal papa dia balik bak tepon.. asal bak tepon, papa dia balik.. gggrrrr anak zaman la gadget jer khenn.. rasa nak hempuk jugak fon tu karang.. dia ni tak leh lepa dengan baby Qeisya.. dediam dia boleh dia cubit adik.. kekadang tu kalo dah tahap ngamuk mau dia tumbuk, campak barang2 kat baby.. tapi kalo time mood dia ok dia siap bukak buku ABC dan ajar ABC kat adik dia.. hahahaha... dengan abang dia pun kekadang gaduh siap sepak2 jugak.. aduyaiii mama rasa bertambah kuasa dua tarzan dalam diri mama ni..

Iqeisya Haqriena | 3 October 2016 - Baby Qeisya lagi senang jaga.. hehehe baby kan apa dia tau buat selain susu, tido, susu, tido jer lah.. Kemarin Qeisya genap 1 bulan. Berat baby dah 3.7 kilo.. Alhamdulillah jaundice pun dah hilang.. apasal la yellow2 semua anak mama ni.. Qeisya ni kalo malam tak nak tido atas tilam dia.. dia nak tido celah ketiak mama.. kekadang tido atas lengan.. amboiii biasa tu ajar mama yer.. mama risau la terpenyek anak sendiri.. tapi dah namanya ada baby tido pun macam dah tido-tido ayam tau.. mana dah nak boleh tido sedap2 lasak2 macam zaman bujang dulu.. hehehehe bertabah la mama sampai umur 2 tahun.. tambah anak fully breasfeed gini lah.. melekat kat mama jer.. 

3 anugerah tak ternilai.. Semoga anak-anak mama sihat.. Love them so much..

Nak tambah lagi anak?? erkkk kalo tak payah mengandung & bersalin nak jer.. hahahha.. so kena la pasang perisai yang tebal wakakak.. Ok bye!!!

Psssttt : Template blog baru nanti mama cite yer..


Love,
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook