planner

Planner Book 2017

10:41 AM

Korang lagi sebulan lebih lagi tahun 2016 nak meninggalkan kita kan. cepat giler tahun ni.. dah 11 bulan jugak la mama tak kerja dan mama jadi housewife cum blogger terhormat kat rumah.. tapi bukan 2 jawatan tu jer macam2 la kalo jadi housewife ni engko la cheff, engko la pak supir, engko lah nurse.. ehh semua engko lah.. pppfffttt ehh sapa kata duk umah leh relax no no makin banyak kerja adalah.. yang paling banyak kerja adalah MEMBEBEL.. hahahah giler makin kuat aku bebel dengan dedua hero ni.. Ya Ampunnn.. dah korang mesti paham la..

2 hari cuti kemarin aku yang mak pantang tetiba dah medekakan diri.. wahh gituuu.. kemahin kan kaki dah tergedik2 nak keluar.. hahaha.. hari sabtu siap jelajah mydin, hari ahad g jusco kejap beli planner & jelajah tesco.. amboiii mama giler sakan nak jalan.. hahaha yang penting baby cool jer keluar takder nagis2 sepanjang shopping.. baik betul baby duk dalam ring sling. Apa yang mama beli kat jusco tu.. hahhh nindia mama beli planner 2017.. en papa geleng kepala dah tak ada ker planner kat kedai buku semenyih.. sebab takder la mama ajak pergi popular kat jusco tau.. kekekek.. 

Warna pelangi meriah betul colour!!

Mama memang suka planner size A5 ni.. kecik & nipis.. pernah aku beli yang tebal2 tapi end up mama tak tulis apa-apa pun dalam tu sebab besar & kena selak banyak helai. mama tak suka sangat.. Yang macam ni serius mama senang nak tulis note apa-apa contohnya untuk job kerja blogger mama tu. Harga planner ni pun murah jer RM5 murah kan!! Kalo korang nak jenis macam ni korang boleh pergi beli kat Popular book. kalo tempat lain mama tak tahu ada ker tak jenis macam ni..

Siap calendar tahun 2018 pun ada... hahh senang nak tengok...

Part ni hahhh siap mama warna dengan pen highlight untuk save date yang penting. Untuk purple besday, untuk merah tu cuti.. kemahin mama padahal mama dah cuti 360 hari tau.. hehehe

Tengok setiap bulan mama suka petak-petak gini.. tulis pun comel2 lah nanti.. nak tunjuk calendar tahun ni kang korang pengsan.. setiap page penuh mama tulis.. hahahah..

Korang dah siap ker planner untuk tahun depan. tak kesah la bentuk planner korang macam mana kan yang penting korang mesti kena planner setiap kehidupan korang. Mama suka satu ayat ni "but they plan and Allah plans and Allah is the best planner" Kita hanya merancang tapi Allah yang menentukan. 


Love,
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook