Resepi Noxxa

Resepi Kek Milo Viral Noxxa

9:23 AM

Resepi Kek Milo Viral Noxxa | Hi korang.. Dah lama tak update pasal resepi ni.. Tak sempat sebenarnya.. masak pun cepat-cepat tu pun sempat update kat insta jer.. Mama pun tak berapa nak sihat ni tetiba boleh demam pulak sampai batuk dan selesema teruk. Semalam Qebal & Qeram merungut mama dah lama tak buat congo bar.. Alahai nak buat congobar bahan tak beli. Pehtu baru teringat pasal kek milo viral yang menggunakan 3 bahan tu. Mama ni cengei macam singa tapi mama gagah buat jugak tau untuk anak-anak. So mama bikin jugak la kek tapi Kek Milo Viral Noxxa cuma mama tambah tepung.. Huhuhuhu derhaka skit...

Resepi Kek Milo Viral Noxxa
Bahan-bahan :- 
* 4 biji telur
* 2 cawan milo
* 1/2 cawan tepung naik sendiri
* 2 - 5 sudu susu pekat

Cara-caranya :- 

Kacau telur, milo dan susu pekat selama 3 minit. Kemudian masukkan tepung dan kacau hingga sekata.

Kemudian masukkan ke dalam periuk Noxxa. Tutup periuk Noxxa dan STEAM kan selama 12 minit. Make sure tombol ke arah steam dan kalau Noxxa bunyi bising just abaikan.

Setelah masak tutup suis dan biarkan sehingga sejuk kemudian barulah terbalikkan ke dalam pinggan. Hahah kek milo viral mama ni berkawah-kawah pulak. 

Hehehe bebudak ni makan laju jer.. mama jer kurang laju yer lah mama dengan demam kan pehtu rasa semua tawar. Ada juga mama terbaca pasal kek milo viral yang dimasak dalam Noxxa ambil masa steam 15 minit tapi kan mama rasa tak berapa kena time tu sebab hangit skit bawah dia. Kalau dalam 12 minit tu memang nice. Cuma mama derhaka skit la mama letak tepung so kek milo viral tu gebu jer. Kalau tanpa tepung mama tak pasti macam mana rasa dia.. hahaha.. katanya macam chewie skit rasa dia.. Ok lah selamat mencuba...

Love,
/>

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook